Quiz om Krisberedskap, informationssäkerhet & konsumentfrågor

Målet med detta quiz är att öka dina kunskaper som i sin tur kan bidra till ett starkare totalförsvar i Sverige. Lämna namn och telefonnummer för att delta i utlottning av en krisberedskapslåda med mat.

1. Hur mycket av det livsmedel som konsumeras i Sverige är importerat och skulle ha svårt att nå Sverige vid en kris eller krig? * (obligatorisk)
1. Hur mycket av det livsmedel som konsumeras i Sverige är importerat och skulle ha svårt att nå Sverige vid en kris eller krig?2. Om leveranser av livsmedel inte kan nå fram till din matbutik, hur länge räcker butikens lager av färskvaror? * (obligatorisk)
2. Om leveranser av livsmedel inte kan nå fram till din matbutik, hur länge räcker butikens lager av färskvaror?3. Förr fanns det lager av bränsle, mat och annat i Sverige. Hur många kaffepaket hade Sverige i beredskapslager under kalla kriget? * (obligatorisk)
3. Förr fanns det lager av bränsle, mat och annat i Sverige. Hur många kaffepaket hade Sverige i beredskapslager under kalla kriget?4. När det blir elavbrott på vintern, hur lång tid tar det i genomsnitt för ett hus att bli utkylt? * (obligatorisk)
4. När det blir elavbrott på vintern, hur lång tid tar det i genomsnitt för ett hus att bli utkylt?5. Hur mycket vatten behöver en vuxen person till dryck, matlagning och hygien per dag? * (obligatorisk)
5. Hur mycket vatten behöver en vuxen person till dryck, matlagning och hygien per dag?6. Alla som bor i Sverige och som är mellan 16–70 år är totalförsvarspliktiga. Vad innebär det? * (obligatorisk)
6. Alla som bor i Sverige och som är mellan 16–70 år är totalförsvarspliktiga. Vad innebär det?7. Hur många intrångsförsök har IT-enheten i varje vecka? * (obligatorisk)
7. Hur många intrångsförsök har IT-enheten i varje vecka?8. Hur många cyberattacker sker mot verksamheter i Sverige i snitt varje vecka? * (obligatorisk)
8. Hur många cyberattacker sker mot verksamheter i Sverige i snitt varje vecka?9. Vilket år upphörde supporten för Windows 7? * (obligatorisk)
9. Vilket år upphörde supporten för Windows 7?10. Vilket var det vanligaste lösenordet i Sverige år 2021? * (obligatorisk)
10. Vilket var det vanligaste lösenordet i Sverige år 2021?11. Vad innebär en multifaktorsinloggning? * (obligatorisk)
11. Vad innebär en multifaktorsinloggning?12. Vad blir årskostnaden med ett lån på 2 miljoner kronor med en avskrivningstid på 33år med en ränta på 2,5%? * (obligatorisk)
12. Vad blir årskostnaden med ett lån på 2 miljoner kronor med en avskrivningstid på 33år med en ränta på 2,5%?13. Hur mycket ökar månadskostnaden för ovanstående lån ifall räntan stiger från 2,5% till 3,5%? * (obligatorisk)
13. Hur mycket ökar månadskostnaden för ovanstående lån ifall räntan stiger från 2,5% till 3,5%?Kontaktuppgifter
KontaktuppgifterSidan senast uppdaterad: