Konst Runt Barken

10-årsjubileum sommaren 2024

En årligen återkommande konst- och hantverksrunda i Smedjebackens kommun där professionella och amatörer ställer ut i sina butiker, ateljéer, logar, uthus och trädgårdar. Hålla utkik efter den röda loggan med båten längs vägen.

Besöksmaterial - Digitalt

Här ovan hittar du länkar till årets utställare, den digitala besökskartan, utskrivbar karta och utställarlista samt information om guidade visningar under KRB.

Besöksmaterial - Tryckt

Den tryckta besökskartan kan hämtas i besökscentret Lokstallet i Smedjebackens hamn och hos utställarna medan rundan pågår. Vill du ha den i förväg så finns den även att på Smedjebackens bibliotek, och innom kort i Söderbärke.

Guidade visningar

Under KRB tar Dalaguiden Monika Samuelsson med deltagarna på en visning med fokus på konst, form och kulturhistoria som bl.a. innehåller besök på konsthallen MEKEN, Arkivhuset och Johan Ahlbäcks ateljé. Läs mer.

Fri entré på alla Konst Runt Barkens utställningar

Det konstar inget att besöka konstrundan. Det gäller även konsthallen MEKEN som mellan 10-13/7 tar bort entréavgiften för sommarens utställning.

Sociala medier

På vår Facebook delar vi information om Konst Runt Barken och saker som är på gång inom kultur i närområdet året runt. Välkommen in! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information till utställare

Här hittar du som funderar på att deltagar eller vill veta mer information på vägen fram mot KRB. Läs mer...

På gång

Ladda upp med viskväll inför KRB

Tisdag 9/7 kl. 18.00
Billey Shamrock framför låtar av Taube, Cornelis med flera. Under rubriken "Tisdagsträffar i Flatenbergs hytta" spelas livemusik fem kvällar under sommaren. Eftermiddagen innehåller också:

  • Kl. 14-15 Guidning av hyttan med Monica Salomonsson
  • Kl. 14-18 Hantverksmarknad

Alla tisdagsträffarnas program hittar du här, under Evenemang och hos Visit Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Flatenbergs hytta, Flatenbergsvägen 37, Smedjebacken

Stor final med konsert

Lördag 13/7 kl. 18.00
Daniel Larsson som är Maria Keohane gamla elev och nu studerar i Wien kommer på besök tillsammans med bäste vännen Daniel Larsson. Tillsammans framför deRobert Schumanns Dichterliebe. Boka plats genom sms på 070-6858287. Pris: 200kr, som oavkortat går till artisterna. Till affischen.
G:a Logen, Jungfrugatan 12 vid Norrbärke Hembygdsgård, Smedjebacken

Pop up-utställning i Lokstallet

Under vintern visades en installation av Roswitha Gisa Jonsson som du kan läsa mer om här. Är du också intresserad av att ställa ut i Lokstallet utanför Konst Runt Barken? Hör av dig till oss Kultur & Bibliotek.

Konst och kultur i det fria

Du kan året runt också göra din egen konstrunda bland kommunens offentliga konst eller besöka våra kulturmiljöer. Den digitala vandringsfoldern för offentlig konst hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. En tryckt version kan hämtas på biblioteken i Smedjebacken och Söderbärke.

Tidigare upplagor av Konst Runt Barken

KRB stratades 2015 och vi ser just nu fram emot nästa års upplaga som blir den tionde i ordningen. Här hittar du information om utställare och platser som deltagit de tre senaste åren.

 

 

Kontakt

Anna Johnsson

Kultursamordnare

0240-66 88 84

Sidan senast uppdaterad: