Pop up-utställning

Änglar i mörker
Roswitha Gisa Jonsson

1-4 advent 2023
Lokstallet, Smedjebackens hamn

Lokstallet är det utvändiga skalet för en installation där det industriella rummet, textil, ljus, mörker och vinter möts för att upplevas genom byggnadens fönster.

Om verket

Genom att upprepa och arrangera vardagsföremål som vi är vana att använda ett och ett skapar Roswitha Gisa Jonsson nya sammanhang att betrakta dem ur. Färger och former sammanlänkar dem till storskaliga mönster som flyttar blicken från detaljer till helheter bortom de enskilda tingens funktioner. I stället för att utgöra lösningen på ett problem ställer de tillsammans nya frågor och påminner oss om den helhet de liksom vi är en del av.

Konstnären

Roswitha Gisa Jonsson bor i Ludvika och visar sina verk i hela landet. Bland annat i utställningar på Dalarnas museum i Falun och Liljevalchs konsthall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Stockholm. På det lokala planet är hon medlem i Bild och Form Västerbergslagen och en återkommande utställare på Konst Runt Barken där hon skapat sina installationer under bar himmel på Hagudden i Söderbärke.

📽

Film på hemsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Film på sociala medier Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Sidan senast uppdaterad: