Flogbergets gruva

Flogbergets gruva är en av få besöksgruvor i Sverige. Följ med ner under jord och ta del av gruvans fem hundra år långa historia! Hör historien om gruvarbetarna och deras familjer och berättelser om Gruvfrun, Flogbergsdraken och andra väsen. Eller varför inte passa på att avnjuta en fika i café Gruvstugan med milsvida utsikt över sjön Leran?
En historisk resa mellan gruvhål och dagbrott under trädens kronor. Guidade visningar sommartid för hela familjen!

Biljetter och information om övriga bokningar hittar du nedan.

Bokningar & Biljetter

Här hittar du sommarens biljetter för hela familjen och information om gruppbokningar och skolbesök.

Femhundra år av historia

På Flogberget har brutits järnmalm sedan 1500-talet, vilket de många och djupa gruvhålen vittnar om. Läs om vår historia här.

Café Gruvstugan

Passa på att avnjut en fikastund i den gamla gruvfogdebostaden vid ditt besök här. Sitt inomhus i historisk miljö eller varför inte på gårdstunet med milsvida utsikt över sjön Leran.

Inför besöket

Gruvan är en alldeles speciell plats. Innan ert besök, kolla in vår checklista som vi satt ihop för att göra upplevelsen under jord så bra som möjligt.

Flogbergsspelen

Varje sommar håller Flogbergsellskapet i de populära Flogbergsspelen vid ett par tillfällen. Klicka här för att få veta mer om spelen och sellskapet!

Romboleden

Vandra på Flogberget! Flogberget är del av den tusen år gamla pilgrimsled som sträcker sig från Köping i söder till Trondheim och Olav den heliges grav i Nidarosdomen i norr.