Kontakter för akut hjälp

Om du eller en anhörig behöver hjälp i en akut situation finns stöd inom olika områden. Här hittar du viktiga telefonnummer.

112 - SOS Alarm

Nödnumret 112 ska användas vid akuta nödsituationer då det är fara för liv, egendom eller miljö. Befinner du dig inte i en akut fara ska du inte ringa 112 utan använda dig av något av de andra nummer som finns för hjälp och information.

112 för tal och hörselskadade

För dig som är döv, tal- eller hörselskadad finns möjlighet att kontakta nödnumret 112 via tjänsten SMS112 eller PTS förmedlingstjänster.
Läs gärna mer på SOS-Alarm för mer information Länk till annan webbplats.

Polis 114 14

Telefonnumret till Polisen är 114 14 . Vid akuta ärenden ska du alltid ringa larmtelefon 112.

Polismyndigheten i Ludvika Länk till annan webbplats.

113 13

113 13 är Sveriges nationella informationsnummer. Hit kan du vända dig för att ge och få information om större olyckor och kriser.

Socialtjänsten

Du kan ringa till individ- och familjeomsorgen under kontorstid för råd och stöd. Tfn reception: 0240-66 03 35 Socialjour efter kontorstid Utanför kontorstid når du vår Social jour via larmtelefon 112. Beredskapen gäller ärenden som rör barn och ungdom, familjerelaterat våld och akut omhändertagande enligt lagen om vård av vuxna missbrukare (LVM).

Krisstöd

En frivillig organisation som en extra resurs vid akuta och oväntade händelser med uppgift att lindra och förebygga psykisk ohälsa.
Här kan du läsa mer om kommunens Krisstöd.

Sjukvårdsrådgivningen 1177 Länk till annan webbplats.

Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt. De svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård. Till 1177 kan man ringa dygnet runt och få råd av en sjuksköterska eller hjälp med att hitta rätt i vården. På 1177.se Länk till annan webbplats. finns råd om vård från Sveriges landsting.

Hälso- och sjukvården i Smedjebacken

Sjukvårdsrådgivningen nås via Tfn 1177.

Vårdcentralen i Smedjebacken Länk till annan webbplats.

Barn och ungdomspsykiatri BUP Ludvika Smedjebacken Länk till annan webbplats.

Psykiatriskmottagning i Ludvika och Smedjebacken Länk till annan webbplats.

Tfn 0240- 49 50 50 Akutmottagning tfn: 0225-49 44 00 vänder sig till hela vuxna befolkningen , från 18 år, som bor eller vistas i Dalarna med behov av akut hjälp vid allvarliga psykiska problem.

Brottsofferjouren BOJ 0200 - 21 20 19 Länk till annan webbplats.

Brottsofferjouren är en ideel förening, som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer.

BOJ i Ludvika-Smedjebacken
Tfn och och fax. 0240-104 70
boj.i.ludvika.smedjebacken@telia.com

Fler viktiga telefonnummer

SOS-Alarm har samlat fler viktiga telefonnummer till andra hjälp- och stödorganisationer

Läs mer på SOS-Alarm Länk till annan webbplats.

 

Sidan senast uppdaterad: