Arbete och näringsliv

Publicerad den

Det lokala näringslivet hyllades under Företagsgalan i Smedjebacken 2023

Under lördagskvällen (6/5) gick Företagsgalan i Smedjebacken av stapeln i ett galaklätt Barken Arena. Det blev en fantastisk kväll fylld av glada pristagare, hyllningar, god mat och många skratt.

Barken Arena, till vardags fotbollshall vid Herosfältet var kvällen till ära transformerad till ett galapalats av högsta snitt.

Kvällen inleddes med mingel till tonerna av kvällens husband, den flinka kvartetten musiklärare från Kulturskolan som gav kvällens inledning en trivsam inramning.

Därefter var det dags för prisutdelningen anförd av konfrencier Thomas Björnhager som lotsade publiken genom de fem priskategorierna: Årets idrottsledare, Årets prestation, Årets tjänsteföretag & Årets företagare.

Det blev en stämningsfull dryg timme där alla vinnare och nominerade hyllades ordentligt innan Thomas tillsammans med husbandet smällde av Queens We are the champions under ett konfettiregn.

Magikern Pontus Lindman, rykande het med sin vinst i TV4:S Talang fanns även han på plats och fick publiken att häpna med sina makalösa färdigheter under delar av prisutdelningen.

Därefter inleddes en magnifik trerätters middag signerad Smedenskolans resturang innan Willys Washroom underhöll musikaliskt under återstoden av kvällen.

Tack för i år, nu börjar förberedelserna för Företagsgalan 2024!

Årets Prestation:
Vinnare: TopCell AB
Motivering:
Priset för Årets prestation tilldelas ett företag som med unika, hållbara lösningar på rekordfart byggt upp en verksamhet som skapat både arbetstillfällen och genererat spännande investeringar.

Årets Tjänsteföretag:
Vinnare: Hagge Golf & Fritid AB
Motivering:
Priset för Årets Tjänsteföretag tilldelas en verksamhet som med kvalité som adelsmärke år efter år jobbar målmedvetet för att leverera på allra högsta nivå och vars hårda arbete hjälper till att sätta Smedjebacken på kartan.

Årets Eldsjäl:
Vinnare: Lotta Odell
Motivering:
Slår man upp eldsjäl i ordboken kan man mycket väl finna en bild på årets pristagare. Viljan att hjälpa andra och se sin omgivning finns alltid där, och med omtanke, värme och ett öppet hjärta bidrar hon till att varje dag blir lite bättre för sin hennes medmänniskor. Under Coronapandemin var hon en av de främsta kämparna i frontlinjen i Smedjebacken och jobbade outtröttligt för att se till att de allra sköraste fick den hjälp de behövde.

Årets Idrottsledare:
Vinnare: Erik Johansson – Söderbärke GOIF
Motivering:
Årets idrottsledare är otroligt engagerad i sin idrott och gör den tillgänglig för ALLA. Ledarens sätt sprider glädje och gemenskap till gruppen. Träningarna ger allsidig rörelse och utmanar idrottsutövarnas hjärna, hjärta och resterande del av kroppen.

Alla känner sig sedda och får genom delaktigheten chans att bygga på sitt självförtroende vilket gör att de vågar utmana sig lite extra och ge allt i alla situationer. Detta har lockat nya aktiva från hela vår kommun, men även från Ludvika, Fagersta och Norberg att ansluta till föreningen.

Årets Företagare:
Vinnare: Swix AB – Martin Jäger
Motivering:
Med mod, målmedvetenhet och ypperlig fingertoppskänsla har Årets Företagare 2023 på några få år byggt upp en lönsam verksamhet som hela tiden utvecklas. Med en ständigt växande personalstyrka anpassar man sig till flera olika branschers förutsättningar och bidrar till att sätta Smedjebacken på kartan.

Sidan senast uppdaterad: