Smedjebackens kommun, till startsida

Försvinnandet: teater med alzheimer i fokus

Ett familjedrama med svärta, varm humor och förvirring av Peter M. Floyd. 30 mars kl 19.00 i Smedjebackens Folkets Hus

Försvinnandet är ett familjedrama om vad som händer när Alzheimers sjukdom drabbar en i familjen, och när tillvaron inte längre är som den en gång var.
Pjäsen skildrar en kvinna med begynnande demens, sett ur hennes perspektiv. Som publik upplever vi samma gradvisa förvirring som huvudpersonen själv.
Pjäsen är trots sitt allvarliga ämne full av humor och ljusa stunder. Kan det förlorade minnet innebära en frihet och möjlighet att återfå sitt "verkliga jag", sitt liv utan alla begränsningar och sorger som livet för med sig?

Handling:
Ellen är frisk som en nötkärna, hon måste till och med visa legitimation när hon ber om persionärsrabatt, tro det eller ej! Och minns gör hon jättebra, doften av hennes pappas rakvatten sitter fortfarande i näsborrarna. Gunnar, hennes man, har blivit så rastlös och orolig sedan han gick i pension, men varför kallas han sig Tony? Och varför pratar familjen så konstigt? Kanske ligger det något i vad den där gladlynte doktorn påstår, att det är först nu när minnena av alla besvikelser och misslyckanden försvinner som den riktiga Ellen kan stiga fram, den levnadsglada och njutningsfulla, hon som lever helt i nuet.

Tid: torsdag 30 mars kl 19.00
Plats: Folkets Hus, Smedjebacken
Biljettbokning: Werner Aspenströmbibioteket, Malmgatan 4, tfn: 0240-660 280

Sidan senast uppdaterad: 2017-03-10
Webbredaktör: Marie Johansson