Konst Runt Barken 2024

Zander&Skorup

FURNITURE FAIRYTALES

‚ÄĚDe sjungande tapetserarna‚ÄĚ

Vi, Anna Zander och Elin Skorup har känt varandra i drygt 15 år och arbetat mycket tillsammans. Vi är i grunden sångerskor inom den klassiska musiken och har sjungit många konserter ihop genom åren. Det har varit allt ifrån opera, solistframträdanden i olika kyrkor och konserthus till ensemble- och körkonserter. Det var genom musiken vi lärde känna varandra, men vi har också alltid haft andra gemensamma intressen, såsom inredning och hantverk.

När pandemin slog till 2019 så drabbades musikvärlden hårt. Större delen av alla inbokade konserter ställdes in och detta medförde att vi fick tänka i nya banor för att få utlopp för vår kreativitet på andra sätt. Vi köpte second handmöbler som vi renoverade, tapetserade och sålde på auktion. Snart fick vi även kunduppdrag och nästa steg blev att söka in till tapetserarutbildningen vid Hantverksakademin i Stockholm. Kärleken till hantverket var här för att stanna jämte musiken.

När vi skapar våra egna alster jobbar vi oftast i tyger med mycket färg och vackra mönster. Vi tycker om designer som Josef Frank, Stig Lindberg, Jobs handtryck och William Morris. Vi väljer med omsorg tyger, renoverar varsamt och har i slutändan skapat en unik möbel. Hantverket i sig är återbruk och det ger en extra dimension av glädje.

Läs mer om Vernissagedag 7/7 och Stor final med konsert 13/7 här. G:a Logen tillhör 1862 där Pernilla Jansson, Anja Hjelte, Anna R Kinman deltar.

Sidan senast uppdaterad: