Konst Runt Barken 2024

Petra Mortensen Pettersson

Cajander lada 📌 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Trollbäcksvägen 10
777 91 Smedjebacken

Jag bor med min familj i Vibberbo som ligger mellan Smedjebacken och Söderbärke. För fyra år sedan fann jag ett intresse för lera och skapande. Jag kallar det för min kreativa terapi. Jag skapar tuttkrukor med återbruk av krukor och vaser från secondhand. Krukorna är i klädda lera och utsmyckade med bröst bland annat. När jag skapar mina alster arbetar jag med lufttorkad lera, alltså inte keramik.

Krukorna är klädda i lera på utsidan, sedan slipade och målade med akrylfärg, till sist ett lager med lack. Insidan är antingen av glas, keramik eller stengods. De har tvättats noga innan leran arbetades på, men ibland det kan finnas spår av användning inuti. Alstren bör behandlas varsamt med ömhet och respekt, för att kunna njutas av så länge som möjligt. Endast mina två händer som står för produktionen, så tillgången är begränsad. Ingen av alstren är den andre lik, alla är unika.

På mitt Instagram konto, där jag heter @petraspattar, där lägger jag upp det jag skapar. I mån av tid tar jag beställningar. Så tveka inte att höra av er. Häng nu gärna med mig i mitt skapande på Instagram.

I Cajanders lada deltar också Klas Norgren, Christer Cajander och Louise Cajander.

Sidan senast uppdaterad: