Lissla Hallin

Galleri Västergård 📌 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Västerbyhytta 9
777 93 Söderbärke

Jag är en helt och hållet självlärd konstnär som kastade mig in i branschen så sent som 2022. Då hade jag redan målat i akryl ett tag men bara sporadiskt och som hobby. Framför allt målar jag landskap, kvinnokroppar och hästar. I hästar porträtterar inneboende styrka och stolthet. Ett magnifikt och vackert djur, vänligt sinnad och oerhört klok som jag målar vilda och fria så som de är födda till att vara.

Mina kvinnor utstrålar styrka, mod och stolthet, men även kvinnlighet. De är fria själar som går sin egen väg utan att bryr sig om vad andra tycker och tänker om dem.

Landskapen är minimalistiska i mjuka och harmoniserande färgskalor med ett oändligt djup. Många har uttryckt att de känner ett stort lugn när de betraktar dem.

2022 drabbades jag av covid som mynnade ut i postcovid med extrema nervsmärtor. Innan vi hittade rätt smärtlindring målade jag på nätterna när alla andra sov som ett sätt att fly smärtan och på den vägen är det. Nu har jag kastat mig ut i konstutställningens spännande värld. I skrivande stund har jag totalt åtta utställningar bokade under 2023, bl.a. på Galleri Grand i Karlstad i sommar.

Galleri Västergård är en pop-up där fem konstnärer ställer ut tillsammans.

🗂

Arkivsida från 2023

Till Konst Runt Barken 2024

Sidan senast uppdaterad: