Saadia Hussain

BE–LONGINGS 27/5 – 20/8 2023

Konsthallen MEKEN 📌 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kyrkogatan 12
777 30 Smedjebacken

Saadia Hussain är en svensk konstnär född i Lahore, Pakistan, 1973. Hennes konstnärskap rymmer berättelser som ger betraktaren möjlighet att reflektera över traditioner, kulturer och system. Ofta genom symboler, starka färger och aktuella teman som väcker känslor och reaktioner. Hur påverkar t.ex. korsningar och förskjutningar ett verks innebörd och betraktarens upplevelser av det?

Tillhörigheterna som definierar människor är värdefulla verktyg för Saadia Hussain och hjälper henne att berätta sin historia. Föremål hon har ärvt, hittat, fått och köpt kommer att överleva henne. Men genom dem kommer också hon att fortleva. De utgör ett slags självporträtt som återger kampen och längtan efter tillhörighet.

De senaste åren har Saadia Hussain lett konstprojekt i Sverige och internationellt med tonvikt på tillgänglighet, demokrati, delaktighet och yttrandefrihet och skapat metoder som möjliggjort för icke-professionellas deltagande i kollektivt skapande och fler berättelser i de offentliga rummen och debatten. I dessa processer skapas ett rum där man kan mötas och dela gemensam strävan och mål.

🗂

Arkivsida från 2023

Till Konst Runt Barken 2024

Sidan senast uppdaterad: