Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Plan utbyggnad av Stadsnätet


Utbyggnadsplan 2019-2020


Vinaren och Kolares/Finngården har byggts färdigt under vår-sommar.

Enfastbo, Västermoren, Kärrgruvan. Förutsättningarna i de olika områdena skiljer sig åt. Brev har skickats till berörda fastighetsägare om erbjudandet. Har du inte fått något brev och har ett hus i något av områdena kontaktar ni oss för besked. Enfastbo och Västermoren kommer påbörjas i höst tillsammans med VB Energi som rustar upp elnätet. Kärrgruvan får vänta pga lågt intresse.

Smedjebacken Energi bygger nu ut fibernätet på Norra Barkens östra sida, från Rånäsberget till Korsheden. Grävning av stamfiberledningar pågår från Torrbo till Vibberbo. Därefter fortsättter vi byggandet av access-nätet från stamledningen ut i byarna till villorna. Arbetet går som planerat och vi hoppas till och med kunna erbjuda fler byar inkoppling redan denna höst.

Under 2020 kommer stam- och access-nät byggas vidare från Vibberbo till Korsheden.

Efteranslutningar

När ett område är utbyggt finns det fortfarande möjlighet att ansluta sig. Kampanjpriset gäller dock inte längre utan det är ordinarie pris som gäller. Under 2019 är det 27.500kr inkl.moms för privatpersoner minus 1000kr i Rut-avdrag. Företag och bostadsrättsföreningar kontaktar oss för en offert.

Regeringen har som mål att 95% av Sveriges hushåll och företag ska ha tillgång till 100 Mbit/s år 2020. Fem år senare, 2025 ska 98% ha tillgång till bredband med 1000 Mbit/s. Av de övriga ska 1.9% ha tillgång till 100Mbit/s. Idag är det bara fiber som klarar av 1Gbit/s. Därför satsas det runt om i Sverige och även i Smedjebacken på utbyggnad av fibernät. Vi kommer från Smedjebacken Energis sida göra det vi kan för att nå ut till så många som möjligt, även till de mindre byarna i kommunen. Vi kommer fortsätta bygga ut vårt fibernät så att så många som möjligt får fiber.

Sidan senast uppdaterad: 2019-09-04
Webbredaktör: Jan Nordqvist

Kontakt

Stadsnät
Chef:
Jan Nordqvist

Tfn: 0240 - 660 668
E-post: jan.nordqvist@seab.smedjebacken.se