Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Servicemeddelande/sms-tjänst

Smedjebackens kommun, Smedjebacken använder en sms- eller röst-tjänst(everbridge) för att informera om planerade eller akuta händelser i kommunen. Det kan röra sig om vattenläckor, elavbrott, soptömning med mera. Systemet ringer automatiskt till din fasta telefon och/eller skickar ett sms till din mobiltelefon.

Den som står registrerad på fastigheten får meddelandet. Via en karta lokaliseras vilka abonnenter som berörs. De abonnenter som har mobiltelefon får sms medan de som har fast telefon får ett talat meddelande.

Komplement till andra informationskanaler

Du som abonnent behöver inte göra något utan meddelandet skickas via systemet till den som berörs av händelsen. Våra olika hemsidor, radio, sociala medier och tidningar kommer även i fortsättningen att användas som informationskanaler. Den nya tjänsten är ett komplement till dessa.

- Det här är en bra tjänst som kompletterar de kanaler vi redan har. Vår förhoppning är att vi når fler som berörs av aktuell händelse på ett snabbare sätt.

Självregistrering

Via självregistreringlänk till annan webbplats kan du kontrollera att dina uppgifter stämmer, lägga till fler telefonnummer och adresser och ta bort uppgifter. Vill du inte få ett meddelande från oss kan du gå in och ta bort ditt nummer. Har du en företagstelefon eller telefon med kontantkort kan du gå in och registrera telefonnumret och på det viset får sms skickat till dig.

Telefonnumret som skickar sms eller ringer den fasta telefonen är: 0240-59 43 30. Obs! Du kan inte ringa tillbaka på detta nummer för att få mer information.

Sidan senast uppdaterad: 2020-08-26
Webbredaktör: Cecilia Otterberg

Kontakt

Räddningstjänsten
Mats Carlsson Byström
Tfn: 0240-66 03 81

Mer information