SMS tjänst

Servicemeddelande/sms-tjänst

Smedjebackens kommun använder en sms- eller röst-tjänst för att informera om planerade eller akuta händelser i kommunen. Systemet ringer till din fasta telefon, skickar ett sms till din mobiltelefon eller skickar e-postmeddelande.

En telefon och en mobil

Den som står registrerad på fastigheten får meddelandet. Via en karta lokaliseras vilka abonnenter som berörs. De abonnenter som har mobiltelefonnummer registrerade får sms medan de som har fast telefon får ett talat meddelande.

Vårt register är i huvudsak baserat på data från Bisnode och uppgifterna lämnar vi inte ut till någon. Uppgifterna hanteras enligt reglerna för Dataskyddsförordningen (GDPR).

Komplement till andra informationskanaler

Du som abonnent behöver inte göra något utan meddelandet skickas via systemet till den som berörs av händelsen. Våra olika hemsidor, radio, sociala medier och tidningar kommer även i fortsättningen att användas som informationskanaler. Tjänsten är ett komplement till dessa.

Självregistrering

Via Självregistreringsportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du kontrollera att dina uppgifter stämmer, lägga till fler telefonnummer och adresser och ta bort uppgifter. Vill du inte få ett meddelande från oss kan du ta bort ditt nummer. Har du en företagstelefon eller telefon med kontantkort kan du registrera telefonnumret och på det viset får sms skickat till dig.

Talat meddelande kommer från telefonnummer 0240-66 00 00.
SMS kommer från SBACKEN eller 076-519 60 62

Sidan senast uppdaterad: