Omsorg och stöd

Publicerad den

Bli kontaktperson/kontaktfamilj

Omsorgsförvaltningen i Smedjebacken söker kontaktpersoner/kontaktfamiljer enligt SoL och LSS. Erfarenhet och kännedom om Neuropsykiatrisk funktionsvariation, NPF, är önskvärt. Exempelvis autism, ADHD eller ADD.

  • Som kontaktperson är man ett stöd och en vän för ett barn, en ungdom eller en vuxen. Man träffas oftast par gånger per månad och gör saker tillsammans som att promenera, fika, gå och handla, gå på bio eller liknande.
  • En kontaktfamilj fungerar som en extra familj för barnet och som en avlastning för barnets föräldrar. Det vanligaste är att kontaktfamiljen tar hand om ett barn eller ett syskonpar var fjärde helg.

För att bli kontaktperson krävs ingen särskild utbildning eller erfarenhet. Det är dock viktigt att du har ett intresse av andra människor, har en stabil livssituation, är lyhörd och har tid för ett uppdrag i din vardag.

Som kontaktperson har du ett uppdrag och får ett arvode samt omkostnadsersättning. Om du blir aktuell för uppdrag kommer utdrag från belastningsregistret att krävas.

För intresseanmälan och ytterligare information om uppdragen kontakta biståndshandläggare Monica Popescu.

Kontakt

För dig med födelsedatum mellan 23-26

Monica Popescu

Biståndshandläggare SoL och LSS

0240-66 03 12

Sidan senast uppdaterad: