Arbete och näringsliv

Publicerad den

Hitachis fabrik i Smedjebacken invigd

Under högtidliga former klipptes under onsdagseftermiddagen (23/11) bandet som innebär att Hitachis fabrik i Smedjebacken öppnat.

Hitachi expanderar

Hitachi Energy sysselsätter cirka 2 700 personer i grannkommunen Ludvika och den ökande efterfrågan på system för högspänd likström som man tillhandahåller gör att man stadigt expanderar.

För att möta marknadens behov vände man blicken nästgårds hit till Smedjebacken där man nu alltså öppnat en produktionslina. Vid riksväg 66 i det s.k gamla bokbinderiet har man hittat ett nytt hem. Ett 50-tal anställda kommer husera i de 2500 kvm stora lokalerna till en början, men framöver ser man expansionsmöjligheter.

 - Om marknaden är bra och vi stärker på så är vi runt 80–100 personer nästa år, berättar Jens Möllberg som är verkstadschef på Hitachi Energy Sweden AB och en av nyckelpersonerna i öppnandet av den nya fabriken.

Rönning på plats

Kommunalråd Fredrik Rönning fanns på plats för att välkomna verksamheten till vår kommun samt för att hjälpa till att klippa bandet:

- Att Hitachi väljer att expandera sin verksamhet hit till vår kommun är ett kvitto på attraktionskraften den här regionen har. Vi hoppas ni ska trivas här hos oss och vi ska göra allt vi kan från kommunen sida för att möta era framtida behov, sa Fredrik innan han och näringslivschef Roger Sjöberg lämnade över en gåva i form av skulpturen ”Kretslopp” av den lokala konstnären Karin Jaxelius.

Jens Möllberg och Roger Sjöberg visar upp "kretslopp"

Sidan senast uppdaterad: