Barn och utbildning

Publicerad den

Teknik och finurlighet på schemat under NTA-dagen

Under tisdagen (25/10) deltog samtliga förskolor och skolor i kommunen i NTA-dagen, en temadag med naturvetenskap, teknik och matematik för alla.

NTA Skolutveckling som står bakom NTA-dagen är ett skolutvecklingsprogram med syfte att utveckla undervisningen i förskolan och grundskolan för att möta barns och elevers engagemang, nyfikenhet och intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Grunden i stödet utgörs av teman som omfattar en utbildning, en lärarhandledning och material för ett frågebaserat, laborativt arbetssätt. NTA-skolutveckling firar i år 25 år. Smedjebackens kommun har varit medlemmar i NTA Skolutveckling och arbetat med NTA:s teman sedan år 2016.

Skolor och förskolor deltog

I Smedjebackens kommun genomfördes dagen till ära aktiviteter på samtliga förskolor och skolor. Spännande föreläsningar med naturvetenskaplig och teknisk inriktning, lekfulla uppdrag samt tipspromenad med frågor kopplade till naturvetenskap, teknik och matematik stod på agendan beroende på åldersgrupp.

Hattstugan gjorde experiment

På Hattstugans förskola i Smedjebacken hade man laddat upp för en rad spännande experiment.
Först fick barnen göra egna spökmaraccas fyllda med olika material som gav olika ljud ifrån sig. Därefter gav man sig ut på innergården för att testa hur is beter sig i vatten kontra olja. Sedan fick man i uppdrag att leta olika sorters löv. Det hela avslutades med festlig korvgrillning.

- Barnen tycker det är jättespännande. Vi jobbar en del med NTA-delar i vår verksamhet och det är alltid uppskattat, berättade förskolelärare Emilia Johansson.

Sidan senast uppdaterad: