Boende och miljö

Publicerad den

Strålande sol och många som slöt upp när Vasaparken invigdes

I strålande sol och värme med en stor uppslutning av besökare invigdes nya Vasaparken, en del av torget i centrala Smedjebacken. Carin Runeson klippte banden och invigningstalade, Erik Blomqvist som designat parken berättade om uppdraget och syftet. Kulturskolans personal underhöll med musik och Medborgarservice bjöd på kaffe, saft med dopp.

Carin Runeson klipper bandet vid inving av Vasaparken

Vasaparken är nya namnet på den del som nu mer är en skön oas med möjlighet till socialt umgänge, en stund att njuta av det gröna som växer och en lugn stund i skuggan under det vackra trädet.

Invigningstal och bandklippning stod Carin Runeson, ordförande i kommunfullmäktige. Hona hälsade alla besökare välkomna och berättade om arbetet som görs bland annat med olika platser och miljöer för trivsel i kommunen, platser som ska vara trygga där man kan vara ute tillsamman med familj och vänner.

Erik Blomqvist, kommunens park- och skogschef berättade om uppdraget med nya Vasaparken. Hur den kommit till och vad som är syftet. Erik lyfte också att platsen ska vara en skön grön och avkopplande miljö för trivsel och umgänge. En plats att sitta på och även kunna dra sig undan. Tanken var en plats där det är växtlighet, ska vara lummigt och frodigt och till våren ska massor av lökar blomma i korténlådorna.

- Det är så fint att se att så många kom idag. Det var det här jag drömde om när jag ritade parken, säger Erik.

För att anlägga och göra platsen verklig har MVUSAB gjort konstruktionerna till järnlådorna för blommorna, Elias Högbom har svetsat och personal från Bärkehus har gjort markarbete och planterat alla växter. Bänkar och bordsytorna i trä har Björn från Gubbo Snickeri gjort.

Personal från Kulturskolan underhöll med musik och sång. Personal från Medborgarservice bjöd på kaffe, saft och bulle.

Sidan senast uppdaterad: