Arbete och näringsliv

Publicerad den

173 ungdomar i kommunen erbjuds sommarjobb

I dagarna skickas erbjudande om sommarjobb/feriearbete ut till de ungdomar skrivna i vår kommun som lämnat in giltiga ansökningar. Hela 173.st kommer få chansen att kavla upp ärmarna och göra en insats under två veckor i sommar.

Madelene och Ingemar är nöjda med att kunna erbjuda 173 ungdomar sommarjobb

Samtliga sökande ungdomar födda 2005 och 2006 och som är skrivna i kommunen kommer erbjudas en arbetsperiod om två veckor vardera. De platser som sedan blir kvar när återbud kommer in kommer löpande att erbjudas till sökanden födda 2004.

Arbetsuppgifterna är spridda runtom i kommunkoncernens yrkesflora med allt från trädgårdsskötsel till sysslor inom äldreomsorgen. Vissa platser är dessutom förlagda hos föreningar i kommunen som behöver hjälp under sommaren.

- Sommarjobbarna är viktiga i hela det pussel som kommunkoncernen utgör. Dels gör dom en viktig insats för oss, och så introducerar vi dem för yrkeslivet, säger Ingemar Hellström som är personalpolitiskt ansvarig i kommunen.

HR-specialist Madelene Sterner fyller i:

- En annan viktig aspekt är att vi får chansen att visa upp den stora bredd vi har att erbjuda yrkesmässigt inom kommunkoncernen. Man kan ha en förutfattad mening om vad kommunalt arbete innebär, men det finns en enorm spridning av yrken fördelat på våra runt 1000 anställda, avslutar Madelene.

Sidan senast uppdaterad: