Arbete och näringsliv

Allégatan 3 har sålts – nya ägarna öppnar hotell

Entreprenörsparet Peter och Marie Karlsson är nya ägare till den tidigare kommunala fastigheten Allégatan 3. Nu väntar omfattande ombyggnationer för att förvandla byggnaden till hotell.

Efter att fastigheten ha legat ute till försäljning under hösten fattade kommunstyrelsen 9/11 beslut att godta budet på 900 000 kr från Peter & Marie Karlsson.

- Flera intressenter fanns, men Peter och Maries ambitioner och avsikter med byggnaden passade perfekt in i behovet som finns. Sen krävs ju rejäla investeringar från de nya ägarna innan verksamheten kan komma igång. Men vi tror stenhårt på detta, berättar näringslivschef Roger Sjöberg.

Behovet i fråga är en brist på logimöjligheter man sett för föreningar som gästar Herosfältet, och sällskap som nyttjar sportfisket. Det finns även stor efterfrågan från sällskap som kommer långväga ifrån för att besöka Romme Alpin. Peter och Marie har märkt av behovet och ämnar inrikta verksamheten mot just detta.

Makarna Karlsson driver idag Räfsnäsgården i Ludvika, något man kommer fortsätta med även framåt. När man får tillträde till lokalerna 1 december inleds omgående arbetet med att förvandla det tidigare kontorshuset till en hotellverksamhet:

- Vi siktar på att göra 15 rum. Allt från enkelrum till familjerum. Det blir en nordisk stil med rena uttryck i trä och metall, berättar Peter och Marie entusiastiskt.

Man siktar även på att bedriva viss restaurangverksamhet.

- Det finns goda möjligheter att driva ett komplett kök här. Vi kommer erbjuda matlådor till gäster som vill ta med sig till skidbacken eller idrottsanläggningarna, utvecklar Peter som är kocken i duon.

Allégatan 3 har genom åren huserat både socialkontor, hemtjänst och fungerat som bostad för ensamkommande flyktingar.

- Bygganden har stått i stort sett tom senaste åren och att den nu får nytt liv i privat ägo är en jättebra lösning. Peter och Maries planer är spännande och passar behovet perfekt, säger kommunalråd Fredrik Rönning.

Om ombyggnationen går som planerat kommer hotellet öppna under våren 2022.