Barn och utbildning

Representanter från Hagge skola träffade kungligheter

Torsdag 15 april genomfördes ett digitalt möte mellan Motivationslyftet och kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Specialinbjudna var även eleverna Viktor och Linnea samt pedagogen Jörgen från Hagge skola för att ge sin bild av Motivationslyftet.

Viktor, Jörgen och Linnea pustar ut efter det pirriga mötet

Motivationslyftet är en ideell förening som erbjuder utbildningsprogram till skolor där elever och lärare ges möjlighet att arbeta på ett strukturerat sätt med bland annat motivation.

Smedjebackens kommuns skolor arbetar aktivt med Motivationslyftet sedan 2019 och har fått en fin respons hos både elever och personal på programmets olika moment.

Då kronprinsessparets stiftelse stödjer Motivationslyftet arrangerades mötet som en uppföljning av föreningens arbete. Representanter från Hagge skola bjöds in tillsammans med elever och pedagoger från Christinaskolan på Lidingö för att ge sin bild av hur det är att arbeta med Motivationslyftet:
- Det var jättenervöst. Men det gick bra och dom var snälla. Jag berättade om skattkistan som är en övning som vi brukar använda, berättar Viktor Höök från klass 5.

Linnea Karlsson från klass 6 var även hon lite nervös inför mötet men delade Viktors uppfattning om ett lyckat samtal:
- Jag berättade om en minnesövning som vi gjort. Dom var jätteintresserade av att höra om övningarna, berättar Linnea.

Specialpedagogen Jörgen Hellman utvecklar varför just Hagge skola valdes ut att delta i mötet:
- Vi har jobbat aktivt med Motivationslyftet och varit med och tagit fram ett material som ska användas inom mellanstadiet. Vi är jättenöjda med det och upplever att eleverna är det också. Det var kul att få kommunicera det, säger Jörgen.

Viktor visar upp bilderna han presenterade för kronprinsessparet