Uppleva och göra

Nu startar vi Gilla rörelse!

Nu går startskottet för Gilla rörelse, ett kommunövergripande projekt som syftar till att samverka, stötta och uppmuntra till initiativ kring fysisk aktivitet i Smedjebacken.

Siw Östlund, Mohammed Aden & Solveig Bodare jobbar alla med projektet

- Tanken med Gilla rörelse är att vi på alla sätt vi kan ska få kommuninvånare i alla åldrar att komma ut och röra på sig, säger fritidschef Siw Östlund som leder projektet.

Projektet siktar på att engagera såväl näringsliv som föreningar och enskilda kommunmedborgare. Tillsammans med representanter från olika delar av organisationen har ett brett arbete startats för att initiera aktivitet.
Något som är viktigare än någonsin i dessa tider;
- I pandemins spår har människor, framförallt många äldre blivit stillasittande inne, och många känner sig ensamma. Kan vi bidra till säkra aktiviteter så är mycket vunnet, säger hälsofrämjare Solveig Bodare som tillsammans med sjukgymnast Kent Berglund jobbar med aktiviteter för äldre.

Kommunens föreningar kan nu ansöka om föreningsbidrag från projektet enligt följande villkor:

Riktlinjer för bidraget:

• Nytänkande aktiviteter som sker Covid-19 säkrat – enligt gällande riktlinjer FHM. (Utomhusaktiviteter förespråkas)
  • Aktiviteterna ska stärka folkhälsan och ge rörelse, motion och glädje för deltagarna.

Ansökan ska innehålla:

• Vilken målgrupp vill vi nå? (Barn, Unga, vuxna eller äldre +65)
  • Vilken aktivitet vill föreningen utföra?
  • Budget för aktiviteten.
  • Kontaktperson för föreningen samt konto för ev. utbetalning
  • Underskrift av ordförande
  • (5000 kr/förening)

Ansökan sänds till:
Fritidschef:
Siw Östlund,
siw.ostlund@smedjebacken.se

alt.
Smedjebackens kommun,
Fritidschef Siw Östlund,
77781 Smedjebacken

Håll utkik framöver för mer information kring Gilla rörelse!