Klippt och klart – Strandängens förskola är invigd!

Under torsdagen (25/2) klippte Familje- och utbildningsnämndens ordförande Bengt Norrlén bandet som officiellt innebär att Strandängens förskola är invigd.

Det var en stolt ordförande som fattade saxen och utförde klippet som satte punkt för byggnationen av den historiska satsningen.
Dagen till ära assisterades Bengt av Benjamin och Emilia, 5 år från Stegelbackens förskola som inom kort kommer kunna kalla Strandängen för ”sin förskola”.

Bengt Norrlén;
- Det känns otroligt kul att få vara med och ta detta i hamn. Detta kommer betyda mycket för både personal och barn det är jag övertygad om.

I full drift kommer Strandängens bestå av åtta avdelningar, varav sex flyttar in 8 mars och inryms då av de befintliga avdelningarna från förskolorna Parken och Stegelbacken. Senare under året flyttar avdelning sju in. Den åttonde är alltjämt på planeringsstadiet.

Arbetet med grunden i full gång, januari 2020

Det var hösten 2019 som markarbetet inleddes. Sakta men säkert har den välvda huskroppen sedan växt fram och börjat sträcka på sig i solen. Placerad på ängen nedanför Jobsovägen har förskolan en central, lättillgänglig placering samtidigt som de tilltagna lekytorna och den närliggande skogen och Herosfältet ger möjligheter till lek och bus i massor.

Det är 30 år sen det uppfördes en ny förskola i Smedjebacken sist. Då var det Solhyttan i Söderbärke som byggdes, och nu precis som då har Bröderna Svenssons Bygg AB varit ansvarig entreprenör.

Kommunalråd Fredrik Rönning fanns även han på plats och beskrev vidare vilken betydelse denna satsning har;
- Att vi som kommun kan stå här och slå upp portarna till en skinande ny förskola i detta makalösa läge det känns fantastiskt. Och att vi gör det utan att behöva låna upp nya pengar,
det gör knappast saken sämre, avslutade det glada kommunalrådet och blickade ut över sjöutsikten.