Det här gäller i Smedjebackens kommun

Detta för att på bästa sätt begränsa smittspridningen och för att hjälpa oss alla att göra rätt och följa råden.

Smedjebackens bibliotek

• Begränsat antal besökare samtidigt i biblioteket och besökstiden begränsas till 15 minuter.
  • Klassbesöken på skolbiblioteken begränsas till 8 besökare per tillfälle.
  • Bokningsbara studieplatser öppna för studenter.
  • Antalet sittplatser begränsas.
  • Besök vid bibliotekets datorer begränsas till 15 minuter.
  • Biblioteken erbjuder en utbyggd ”Boken kommer-service” där personalen
    plockar ihop böcker, tidskrifter och annan media för hemkörning (riskgrupper) eller utlämning vid entrén.
  • Lånetiden för media förlängs och förseningsavgifter tas bort i händelse av sjukdom.

Sporthallar, gym

Var och en har ett ansvar för att skydda sig själv och andra mot smittspridning, och verksamheter – som idrotten – ska vidta lämpliga åtgärder för att undvika smittspridning.

Våra råd från Smedjebackens kommun och Fritidsavdelningen gäller specifikt för idrottsrörelsen och innebär att personer födda 2004 eller tidigare kan träna på ett sätt som minimerar risken för smitta om de:

1. håller avstånd till varandra,
  2. inte delar utrustning med varandra,
  3. när det är möjligt genomför aktiviteten utomhus,
  4. byta om hemma, för att undvika gemensamma omklädningsrum,
  5. reser till och från aktiviteten individuellt,
  6. utföra aktiviteten om möjligt i mindre grupper,

Personer som är födda 2004 eller tidigare bör förutom ovanstående även avstå från att delta i läger, matcher, cuper och tävlingar. Föreningar bör avstå från att ordna eller delta i sådan tävlingsverksamhet.

Personer som ägnar sig åt yrkesmässig idrott även från den 14 december fortsätta träna och tävla.

Bokningar i kommunens hallar går att boka från och den 14 december. Tidgare bokningar som har gjorts ligger kvar från 14 december.

Gymmet Barken Arena stängs. Har du årskort, halvårskort eller klippkort finns möjlighet att förlänga giltighetstiden efter kontakt med Fritidsavdelningen.

Ishall

Allmänhetens åkning tillåts på bandybanan vid Heros.

• Du får inte organisera träningar under allmänhetens åkning.
  • Hjälm används alltid på isen. Visa hänsyn mot andra besökare genom att anpassa åkning och fart.
  • Vaktmästarna har alltid rätt att utföra extra skötsel under allmänhetens åkning.

Ungdomsgårdar/fritidsgårdar och aktiviteter för ungdomar

Ungdomsgårdarna håller öppet för max 8 personer som i övrigt håller sig till råden. Tidsbegränsning kan ske.

Fritidsbanken har verksamhet och man erbjuder lån av utrustning över disk.

Mötes- och konferenslokaler samt Konsthall

Ingen verksamhet på Meken

Politiska sammanträden

Politiska sammanträden fortsätter att i huvudsak ske via distanslösningar.

Omsorgen

All omsorgspersonal ska använda munskydd eller visir vid allt kroppsnära arbete (1,5meter eller närmare).

Om ni väljer att göra besök så förordas att detta sker på samma sätt som i somras – träffas med plexiglaset emellan er.

Besöka kommunen

Kommunhuset fortsätter att hålla öppet men däremot begränsas antalet personer som får vistas i entrén till max 4 personer. Har man ett ärende där man ”bara” ska lämna en blankett, brev m.m. kan brevinkastet användas. Medborgarkontoret med språkhjälp tar emot bokade besök.

Stefan Bosbach

Samhällsbyggnadschef