Kommun och politik

Publicerad den

Grannkommunerna ger gåva till de gemensamma studenterna

Coronapandemin har omöjliggjort de traditionsenliga studentarrangemangen med flakåkning och samling i Stadsparken för våra studenter. Som plåster på såren kommer avgångseleverna få en gåva från Ludvika och Smedjebackens kommuner som tack för grundskoleåren.

Leif Pettersson och Fredrik Rönning ska dela ut presentkort till alla studenter vid VBU.

Utspring och lastbilsflak med glada sjungande studenter påväg till Stadsparken i Ludvika för att avtackas är en tradition som tyvärr inte kan genomföras detta annorlunda år.

För att trots detta uttrycka tacksamhet och ge sina lyckönskningar kommer de båda kommunerna gemensamt ge varje student ett tackkort med medföljande ros, samt ett presentkort på 200 kr, giltigt i en rad butiker i Ludvika, Smedjebacken, Grängesberg och Fredriksberg.

- Studentfirandet är en fin tradition som dessvärre blir annorlunda för årets studenter. Med det är jätteviktigt att dom får sitt firande, och detta blir i år vårt sätt att bidra till det, säger Smedjebackens kommunalråd Fredrik Rönning.

De båda kommunalråden brukar gemensamt lyckönska studenterna med ett tal i Stadsparken. I år löser man det med att inkludera talet i det tackkort som medföljer presenten.
- Det blir annorlunda men vi hoppas det blir uppskattat ändå. Studenterna upplever en stor dag och vi vill vara med och gratta. Dessutom gynnar vi den lokala handeln, tillägger Ludvikas kommunalråd Leif Pettersson.

Gåvorna kommer delas ut i anslutning till betygsutdelningarna för respektive klass.

Sidan senast uppdaterad: