Boende och miljö

Publicerad den

Förstudie igång för nybyggda bostadsrätter på Kyrkogatan

Under fredagen (8/5) undertecknades ett förstudieavtal mellan Smedjebackens kommun och Sakofall fastigheter där slutmålet är ett nybyggt hus med 10 bostadsrätter på Kyrkogatan.

Fredrik Rönning, Olle Löfberg Fastighetsbyrån & Tom Sakofall vid den tilltänkta byggplatsen

Det var 30 år sedan sist det hände, att nya bostadsrätter byggdes i Smedjebacken. Då, i början av 90-talet växte det pittoreska bostadsområdet på Kyrkogatan fram. Nu kan det alltså vara dags igen.

Sakofall Fastigheter med bas i Ludvika har flera byggen på gång i hemkommunen men siktar nu alltså på att etablera ett projekt även hos ”grannen”;
-Jag har funderat på något i Smedjebacken ett tag, och den här möjligheten känns perfekt. Jag ser stor potential i det här projektet, säger Tom Sakofall.

Förstudieavtal innebär att Sakofall fastigheter ålägger sig att sondera terrängen och undersöka förutsättningarna för byggnation. Skulle detta falla väl ut går processen vidare. En eventuell byggstart kan sen ligga ungefär ett år fram i tiden.
Sonderingen och den eventuella försäljningen av bostadsrätterna görs i samarbete mellan Sakfall fastigheter och Fastighetsbyrån Ludvika/Smedjebacken.

Det handlar om ett flerfamiljshus om 10 lägenheter på en del av den kommunalägda tomten vid Kyrkogatan 63.
Det är ett område som sjuder av utveckling då det inom kort är byggstart för kommunens nya LSS-boende om 10 lägenheter som förväntas stå klart sommaren 2021.

-Kyrkogatan är en anrik del av vår kommun och att det tillförs nya byggnader där är fantastiskt. Det har byggts en del hyresrätter i kommunen de senaste 10 åren så att det dyker upp intresse för bostadsrättsetableringar är jätteroligt för oss, avlutar kommunalråd Fredrik Rönning.

Bilden: Fredrik Rönning, Olle Löfberg Fastighetsbyrån & Tom Sakofall vid den tilltänkta byggplatsen.

Sidan senast uppdaterad: