Omsorg och stöd

Publicerad den

Fyller du 70, 30 eller ditt barn 1 år under 2020?

Du som fyller 70 och 30 år under 2020 kan hämta ut ett trygghets- eller brandsäkerhetspaket i kommunens reception/växel. Fyller ditt barn 1 år under året så får ditt barn och du en cykelhjälm i samband med 1 års-kontrollen på barnavårdscentralen.

Som ett led i kommunens trygg och säkerhetsarbete, har kommunen tillsammans med Norrbärke sparbank och Region Dalarna tagit fram 3 olika paket för invånarna (boende i kommunen) som fyller 70, 30 och 1 år.

70 år under året

Du som fyller 70 år kan hämta ut ett trygghetspaket bestående av en säkerhetsväst, halkbroddar och ett par gåstavar. Det här gäller även dig som fyllt 70 år och är född 1948.

30 år får ett brandsäkerhetspaket

Fyller du 30 år under 2020 (1988) kan du hämta ut ett brandsäkerhetspaket som består av en brandfilt och en eltimer. Det här gäller även de som fyllt 30 år under 2019.

Cykelhjälm till 1-åringar

I samband med 1-årskontrollen får barnet och en förälder varsin cykelhjälm. Dessa delas ut av barnavårdscentralerna (BVC).

Legitimation och en handling med bekräftelse på bostadsadress

För att hämta ut paketen ska man uppvisa legitimation och en handling som bekräftar bostadsadress, ex hyresavin som bevisar att du bor i kommunen. Dessa hämtas i kommunens reception. Du som fyller 70 år kan även hämta ut trygghetspaket på Hedgården i Söderbärke.

Sidan senast uppdaterad: