Boende och miljö

Publicerad den

Smedjebacken deltar i Glokala Sverige

Smedjebackens kommun är en av de 50 kommuner och regioner som inför 2020 har antagits i Svenska FN-förbundets och SKR:s gemensamma projekt Glokala Sverige. Projektet handlar om att arbeta med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling i hela Sverige.

- Jätteroligt att vi i Smedjebackens kommun har blivit utvalda att vara med i Glokala Sverige 2020. Satsningen kommer att ge oss värdefull kunskap och dessutom stärka vårt lokala engagemang för de globala målen i Agenda 2030. Förhoppningen är också att vårt deltagande ger oss nya metoder och verktyg som vi kan använda i arbetet med Agenda 2030-frågor med utgångspunkt från folkhälsa och klimatförändringar och dess inverkan på samhällsutvecklingen, säger Susanne Hedman Jensen, förvaltningschef Samhällsbyggnad.

Projektet Glokala Sverige – Agenda 2030 i kommuner och regioner har antagit 49 nya kommuner och en region som kommer att vara med i projektet från 2020. Smedjebacken är en av dem. Det innebär 130 av landets 290 kommuner nu deltar i projektet.

Projektdeltagarna kommer att få ta del av bland annat webinarier, filmer, utbildningsinsatser lokalt, delta på konferensen Mötesplats Agenda 2030 den 24-25 september, för att bidra till gemensamt lärande och ökat engagemang. Nätverkande och erfarenhetsdelning är en viktig del av projektet.

Glokala Sverige drivs av Svenska FN-förbundet och SKR, Sveriges kommuner och regioner med stöd av Sida och är ett utbildnings- och kommunikationsprojekt.

Du kan läsa mer om projektet på http://fn.se/glokalasverigelänk till annan webbplats

Kontaktperson är:

Susanne Hedman Jensen
Förvaltningschef samhällsbyggnad
Tfn: 0240-66 01 36

Jocke Lundgren (S)
Politisk kontaktperson

Sidan senast uppdaterad: