Kost i skola och förskola

SKOLMÅLTIDEN är en del av utbildningen. Måltiden har betydelse för hälsan, men är också en förutsättning för trivsel och lärande.

Oavsett hur mycket resurser skolan lägger på skickliga pedagoger och bra läromedel är det svårt för en hungrig elev att ta till sig kunskap. Den 1 juli 2011 trädde en ny skollag i kraft, med bland annat krav på att skolmåltiderna ska vara näringsriktiga. Men ingen mat ger tillräckligt med näring förrän den är uppäten och för det krävs rätt förutsättningar. Pengarna som läggs på maten i skolan är bortkastade om måltiderna inte kommer eleverna till godo. Ansvaret för att måltiderna ska bli bra vilar på hela skolan, men skolledaren håller i några av de viktigaste nycklarna.

Här nedan hittar ni aktuell matsedel för skola och förskola.
Ansvariga för maten som serveras är kostenheten under ledning av kostchef Christoffer Nilsson.

Vecka 2

Måndag

11/1

Stekt korv med tillbehör på kökets vis


Tisdag

12/1

Broccoligratäng med skinka med potatis


Onsdag

13/1

Panerad fisk med tomatsås och ris


Torsdag

14/1

Soppa med ostsmörgås


Fredag

15/1

Spagetti med köttfärssås





Vecka 3

Måndag

18/1

Makaronigratäng


Tisdag

19/1

Kyckling med currysås och ris


Onsdag

20/1

Fiskbullar med sås och potatis


Torsdag

21/1

Husets valfria rätt


Fredag

22/1

Köttfärslimpa med sås och potatis





Vecka 4

Måndag

25/1

Kebabrätt med ris och tillbehör


Tisdag

26/1

Köttkorv med rotmos


Onsdag

27/1

Fiskgratäng med potatis


Torsdag

28/1

Pannkaka med tillbehör


Fredag

29/1

Gulaschgryta med potatis





Vecka 5

Måndag

1/2

Pasta med kycklingsås


Tisdag

2/2

Husets gratäng


Onsdag

3/2

Stekt fisk med remouladsås och potatis


Torsdag

4/2

Soppa med ostsmörgås


Fredag

5/2

Pannbiff med gräddsås och potatis





Vecka 6

Måndag

8/2

Husets valfria rätt


Tisdag

9/2

Laxfrestelse/fiskrätt


Onsdag

10/2

Lov för elev


Torsdag

11/2

Blodpudding/Potatisbullar med lingonsylt


Fredag

12/2

Stek med sås och potatis





Vecka 7

Måndag

15/2

Chili sin carne med ris


Tisdag

16/2

Husets pytt i panna


Onsdag

17/2

Fisk med äggsås och potatis


Torsdag

18/2

Lapskojs med rödbetor


Fredag

19/2

Lasagne





Vecka 8

Måndag

22/2

Korvstroganoff med ris


Tisdag

23/2

Falafel med tillbehör


Onsdag

24/2

Sprödbakad fisk med spenat och potatis


Torsdag

25/2

Soppa med ostsmörgås


Fredag

26/2

Husets gryta med potatis





Vecka 9



S P O R T L O V








Med reservation för ändringar





Kontakt

Christopher Nilsson

Kostchef

0240-66 03 11


Malin Pålsson

Biträdande Kostchef

0240-66 00 99

Sidan senast uppdaterad: