Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

”Måste jag lämna tillbaka elcykeln?”

Som Carina Melin har trampat. Och njutit. - Jag är jätteglad att jag fick göra det här, säger Carina nu när hon lämnar tillbaka elcykeln som hon har lånat och testat under en månad.

Ludvika och Smedjebackens kommun har gemensamt ett projekt som går ut på att invånarna under en månads tid får låna en elcykel.

När projektet lanserades, blev energi- och klimatrådgivare Jacob Holgersson överöst med mejl.

Carina Melin från Gubbo hade turen att få första tjing och nu är det knappt att hon vill lämna tillbaka elcykeln.

- Det som jag känner är så positivt, är att man inte gruvar sig. Man vill ju träna, vill ju komma ut. Med en elcykel gruvar man sig inte för att sticka ut, för när det är som kämpigast i uppförsbackarna får man ju hjälp.

Hon berättar att hon har stuga i Spånsans fäbodar och har under den här månaden cyklat dit.

- Det är underbart, helt ljuvligt. Men jag hade velat ha ett större batteri. Jag skruvade dit en barnstol och tog med mitt barnbarn, men då tog batteriet slut vid Idkerberget.

Vänner och bekanta har blivit intresserade och nu hoppas hon att projektet kan utökas med fler cyklar, så att fler får chansen.

- Jag tvingade min syster som har genomgått en levertransplantation att prova den förra helgen. Hon sade att det här var helt klockrent för komma ut och röra på sig; hon törs inte ta den vanliga cykeln. Så det finns så många aspekter på att kommunen gör en sådan här sak för sina medborgare.

Lånet kommer att resultera i ett eget köp så småningom, det är Carina Melin säker på.

Sidan senast uppdaterad: 2017-06-15
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Energi & klimatrådgivare
Ludvika-Smedjebacken
Jacob Holgersson
Tfn: 0240-861 50