Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Gläntans kök återinvigt med pompa och ståt

Under måndagen (26/11) återinvigdes köket på Trygghetsboendet Gläntan under högtidliga former. En fullsatt matsal bjöds på fikabuffé och musikalisk underhållning av PRO:s sång- och musikgrupp

Christopher Nilsson & Fredrik Rönning

Under sommaren och hösten har lokalerna på Trygghetsboendet Gläntan utrustats med ett fullskaligt produktionskök för att, precis som på kommunens övriga boenden, kunna erbjuda hemlagad mat på plats.

Nu är renoveringen slutförd och under måndagen serverades den första lunchen.
Kl. 11.30 slog portarna upp och snabbt fylldes serveringen med hungriga gäster.

Kostchef Christopher Nilsson vittnar om hur det sen rullade på i samma tempo under hela lunchen;
-Det var lapp på luckan idag nästan. Från öppning till stängning var det fullt. Det känns fantastiskt att vara igång igen och att vi nu lagar maten här på plats. Maten var dessutom jättegod. En stor eloge till personalen. Underbart! utbrister han.

När lunchen var undandukad väntade invigningen. Precis som på tidigare var det välfyllt i serveringen när kommunalråd Fredrik Rönning med ett litet tal officiellt invigde det nya köket.

Därefter kavlade han och kostchefen upp ärmarna och försåg besökarna med godsaker. PRO:s sång- och musikgrupp ackompanjerade stämningsfullt fikat med juliga toner.

Renovering tidigare än beräknat

Tidigare har merparten av maten lagats i Allégårdens kök och värmts upp och kompletterats på respektive boende i kommunen. Detsamma gällde maten på Trygghetsboendet Gläntan. Under året har succesivt alla äldreboenden utrustats med fullskaligt produktionskök.

Från början var tanken att Gläntan skulle genomgå samma förvandling först
2019 - 2020. Men när det visade sig att köket behövde en uppfräschning tidigare än så, fattades beslutet att redan nu uppdatera lokalerna med eget produktionskök.

Förutom lunch kommer det serveras middag på onsdagar mellan 17.00 – 19.00. Fika kommer serveras på vardagar vid 14.00.

Mastedel för vecka 48 - 51 hittar ni härPDF (pdf, 105.3 kB)

Sidan senast uppdaterad: 2018-11-29
Webbredaktör: David Wallman

Mer information

Besöksadress
Gläntan, Bergavägen 2 samt Länsmansgatan 23, Smedjebacken