Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Lediga jobb

Lediga jobb annonserade på Arbetsförmedlingens platsbank gällande lediga jobb i Smedjebacken. Källa: Informationen hämtad från www.arbetsformedlingen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • 2017-06-22
  Lön- och personaladministratör
  Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. Personal och löneavdelningen är en gemensam avdelning. Här sköts de sedvanliga förekommande personalarbete. Såsom lönehantering, stöd till chefer vad gäller arbetsrätt, rekrytering, rehabilitering mm mm. Vi är en grupp på 7 personer som arbetar här varav en personalchef, två personalsekreterare, en lönekamrer samt tre löneadministratörer. Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med bemanningsföretag och annonsörer.Arbetsuppgifter:- Då vi inför hösten/vintern kommer påbörja övertagande av lönehantering för våra kommunalt helägda bolag, behöver vi tillfälligt förstärka vår personalavdelning, lön. - - I rollen som lön och personaladministratör kommer du ingå i ett team tillsammans med tre kollegor. Du kommer arbeta självständigt och i grupp med sedvanliga löneadministrativa uppgifter; lönehantering, sjukskrivningar, tidsredovisningar med mera. Likaså ska du kunna ha koll på lagar och regler inom området lön. Ha ett samarbete med hela avdelningen kring löpande uppgifter. Vara behjälplig i telefon gentemot våra chefer och medarbetareKvalifikationer:- Vi söker dig med relevant utbildning för tjänsten samt med minst två års arbetslivserfarenhet av löneadministration. - - Erfarenhet av Personec P är högst meriterande. - - Goda kunskaper i skrift och tal är ett måste för kommunikationenEgenskaper:- Du bör ha lätt för att lära dig nya rutiner och system samt ha en god datavana. Du ska vara noggrann och strukturerad i ditt arbete men vara van att ha ett högt tempo och arbeta med deadlines. Du ska vara flexibel och ska vara behjälplig där det behövs. Att lösa problem och svåra frågor bör ligga i din naturUtbildningsinriktning:- Personal/HRUtbildningsnivå:- KY/YH-utbildning- Gymnasium- Universitet / HögskolaSpråk:- SvenskaVi erbjuder:- En allmän visstidsanställning. - Friskvårdsbidrag. - Möjlighet till förlängning kan uppkomma.- En härlig arbetsplats med många skratt
  Läs mer
 • 2017-06-22
  Lärare i SVA till VBU
  Västerbergslagens utbildningsförbund, VBU, är ett kommunalförbund som bedriver gymnasial utbildning, vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning och uppdragsutbildning. Vi arbetar på uppdrag av Ludvika och Smedjebackens kommuner. VBU har ca 220 anställda, ca 1 800 elever och omsätter ca 225 Mkr. Vår verksamhet bedrivs i Ludvika, Smedjebacken och Grängesberg. Mer information om våra olika skolor hittar du på vår hemsida.Om digDu har lärarexamen med 30 hp i svenska som andraspråk och lärarlegitimation på grundläggande nivå. Meriterande om du därtill är ämnesbehörig inom naturvetenskap på gymnasial nivå. En förutsättning för att kunna trivas hos oss är att du, på samma sätt som vi, tror på att det går att skapa en av Sveriges bästa skolor och arbetsplatser genom hög kvalitet, delaktighet, trygghet, samarbete, tydlighet och respekt.Dina arbetsuppgifterVi söker dig som vill undervisa i svenska som andraspråk, handleda och stötta vuxna elever i deras lärande samt arbeta med övriga arbetsuppgifter som ingår i det pedagogiska uppdraget. Som lärare på VBU står du för ett ledarskap som utmanar och skapar förtroendefulla relationer med hög delaktighet. Vidare kommunicerar och formulerar du mål och utvärderar arbetssätt, metoder och måluppfyllelse tillsammans med elever och kollegor i det dagliga arbetet. Du har god förståelse för hur eleverna tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar.  Vidare situationsanpassar du undervisningen med inriktning på att alla elever ska nå så långt som möjligt och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Som stöd använder du din didaktiska och metodiska kompetens fullt ut med en bred arsenal av metoder, verktyg och djupa ämneskunskaper.Om anställningsvillkorenTjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Start enligt överenskommelse.  Om ansökanDu ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Sista ansökningsdag är den 31/7. Intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.Varmt välkommen med din ansökan!Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
  Läs mer
 • 2017-06-22
  Lärare MA till VBU
  Västerbergslagens utbildningsförbund, VBU, är ett kommunalförbund som bedriver gymnasial utbildning, vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning och uppdragsutbildning. Vi arbetar på uppdrag av Ludvika och Smedjebackens kommuner. VBU har ca 220 anställda, ca 1 800 elever och omsätter ca 225 Mkr. Vår verksamhet bedrivs i Ludvika, Smedjebacken och Grängesberg. Mer information om våra olika skolor hittar du på vår hemsida.Om digVi söker en driven lärare som är intresserad av att utveckla sitt ämne och att prova nya arbetssätt för att eleverna ska lyckas ännu bättre. Du har lärarexamen i matematik och är legitimerad lärare på grundläggande eller gymnasial nivå. En förutsättning för att kunna trivas i rollen är att du, på samma sätt som vi, tror på att det går att skapa en av Sveriges bästa skolor och arbetsplatser genom hög kvalitet, delaktighet, trygghet, samarbete, tydlighet och respekt.Dina arbetsuppgifterUndervisningen kommer att vara både i traditionell klass, i stödgrupper och med elever i behov av särskilt stöd. Som lärare på VBU förstår du betydelsen av ditt eget ledarskap för att skapa arbetsro i klassrummet och resultat. Du står för ett ledarskap som utmanar och skapar förtroendefulla relationer med hög delaktighet. Vidare kommunicerar och formulerar du mål och utvärderar arbetssätt, metoder och måluppfyllelse tillsammans med elever och kollegor i det dagliga arbetet. Du har god förståelse för hur eleverna tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar.  Vidare situationsanpassar du undervisningen med inriktning på att alla elever ska nå så långt som möjligt och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Som stöd använder du din didaktiska och metodiska kompetens fullt ut med en bred arsenal av metoder, verktyg och djupa ämneskunskaper.Om anställningsvillkorenTjänsten är en tillsvidareanställning  på heltid med start den 1 augusti. Vi tillämpar provanställning 6 månader samt begär utdrag ur belastningsregistret vid anställning.Om ansökanDu ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Sista ansökningsdag är den 31/7. Intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.Varmt välkommen med din ansökan!Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
  Läs mer
 • 2017-06-21
  Kundtjänstmedarbetare till WessmanBarken Vatten & Återvinning
  WessmanBarken Vatten & Återvinning AB (WBAB) är ett driftbolag som ansvarar för vatten, avlopp och avfall i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Vi är cirka 65 anställda och vårt huvudkontor med kundtjänst är beläget i Smedjebacken. Vårt uppdrag är att säkerställa en trygg, serviceinriktad, effektiv och hållbar verksamhet.

  Arbetsuppgifter
  Som medarbetare på kundtjänst ger du stöd och service till våra kunder. Internt har du en sammanhållande funktion avseende exempelvis mätarbyten. Du ansvarar för kundfakturering av vatten, avfall och slam samt hanterar påminnelser, inkassoärenden och avstängningar.

  Andra arbetsuppgifter som också ingår i tjänsten:
  - Besvara och lösa enklare frågor om avfall och VA
  - Ansvara för specialavtal
  - Ta emot besökare
  - Sköta utskick av blanketter och avläsningskort
  - Sammanställa körlistor för slamtömning
  - Ansvara för diariet och diarieföra inkomna handlingar

  Arbetet sker i nära samarbete med kollegor inom bolaget.

  Kvalifikationer
  Du har relevant gymnasial utbildning. Tjänsten kräver mycket god förmåga att hantera människor. Du behöver också vara utåtriktad, ha god samarbetsförmåga och vara en van datoranvändare. Erfarenheter av EDP Future samt kurser/erfarenheter kopplat till kundtjänst är meriterande.

  Personliga egenskaper
  Som person är du ansvarsfull, kreativ, öppen och ärlig.


  Kontaktpersoner
  Anna Byström, kundtjänst, telefon 0240-309 29.
  Sabine Dahlstedt, VD, e-post sabine.dahlstedt@wbab.se, telefon 0240-309 01.

  Facklig företrädare
  För fackliga frågor kontakta Inger Knutsson, Vision WBAB, e-post inger.knutsson@wbab.se, telefon 0240-309 22.


  Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt mediesäljare och liknande.

  Läs mer
 • 2017-06-21
  Nyexaminerad ingenjör med intresse för smarta energilösningar
  Vill du vara med och bidra till ett samhälle med bättre miljö med mindre klimatpåverkan? Läs vidare!Smedjebacken Energi och Vatten AB är ett företag som svarar för bland annat energi- och vattenförsörjning samt elinstallationsservice och bredbandsverksamhet och annan förenlig serviceverksamhet i Smedjebacken kommun. Företaget har ett nära samarbete med fastighetsbolaget Bärkehus och Smedjebacken kommun.Företaget och dess samarbetspartners har en stor bredd i sin verksamhet och där energifrågor är en central del i arbetet. Det finns stora vinster (både miljömässiga och ekonomiska) att omorganisera så att en person fokuserat kan verka för att hitta lösningar och system som minskar energibehovet och samtidigt kan säkerställa hög kvalitet i de processer som rör energi och andra miljöfrågor.Du blir anställd som KTP-projektledare i utvecklingsprojektet KTP (Knowledge Transfer Partnerships), där du får chansen att klättra snabbt i karriärstegen och i skarpt läge arbeta med en idé på plats hos ett företag. KTP är en utmärkt chans för dig att utveckla dina kompetenser, dels genom att arbeta med strategiskt utvecklingsarbete på plats hos företaget. KTP-projektledaren erbjuds möjlighet till utbildning, kopplat till projektledning under projektets gång inom bland annar ledarskap, affärsekonomi, kommunikation och affärsutveckling.Anställningen är en visstidsanställning som beräknas pågå ca 1 år, 100 %, med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen sker vid Högskolan Dalarna men arbetet utförs mestadels på SEAB i Smedjebacken.ArbetsuppgifterDin uppgift blir att koordinera ett KTP-projekt med fokus att arbeta koncernövergripande med energieffektivisering. Detta görs genom att ta fram och implementera strukturer, metoder och processer som ger hållbara system för Miljö och Kvalitet med fokus på energieffektivisering.Du kommer att ansvara för att driva projektet framåt tillsammans med företaget samt med stöd från Högskolan Dalarna. Vidare erbjuder KTP-projektet dig som KTP-projektledare en stor chans till ett brett nätverk för framtida uppdrag och god chans till personlig utveckling tillsammans med en handledare från Högskolan och en coach från näringslivet.Dina exakta arbetsuppgifter kommer du tillsammans med företaget samt handledare att arbeta fram i början av projektet.KvalifikationerFör denna anställning krävs en akademisk examen som inte är äldre än två år inom:- Ingenjörsutbildning inom bygg eller energi eller motsvarande kompetens- B-körkortEftersom arbetet innebär att du arbetar med människor från många delar av organisationen samt externa parter söker vi dig som är bra på att kommunicera, kan bemöta människor samt är duktig på att skriva.Du har god samarbetsförmåga samtidigt som du innehar förmåga att arbeta självständigt.Du har ett genuint intresse av vilja driva energifrågor och energieffektiviseringar inom energi- och fastighetsföretag.ÖvrigtKTP genomförs i samverkan mellan Högskolan i Gävle och Högskolan Dalarna och medfinansieras av EU, Region Gävleborg, Region Dalarna och medverkande företag. Med sina sammantaget 1500 lärare/forskare och över 30 000 studenter utgör högskolorna en strategisk resurs för regionens utveckling.Totalt är det 32 projektledare som blir anställda i KTP-projektet och får möjlighet att ta del av ett utbrett karriärnätverk, coacher från näringslivet samt handledare på högskolan. Genom hela KTP-projektet ingår fortbildning tillsammans med dina projektledare-kollegor inom bland annat affärsutveckling, kommunikation, affärsekonomi och ledarskap. Läs mer på www.du.se/ktpHögskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.Marknadsmässig lön, individuell lönesättning tillämpas. Högskolan Dalarna verkar för en jämn könsfördelning och ökad mångfald.AnsökningshandlingarDin ansökan ska innehålla cv, personligt brev, examensbevis samt uppgift om referens. Efter sista dag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.Sista ansökningsdagDu ansöker via vår webbplats och din ansökan ska vara inkommen senast 2017-08-14. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
  Läs mer
 • 2017-06-21
  1 Vik förskollärare
  Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. Harnäs by ligger vid sidan av riksvägen, 1 mil från Smedjebacken och ca 2 km från Ludvika.Harnäs förskola ligger längst upp vid en återvändsgata alldeles intill elljusspåret. Förskolan har närhet till skog och natur och barnen kan vintertid både åka skidor och skridskor vid Harnäs IF. Förskolan ligger inramad av bebyggelse med både äldre och nyare villor.Förskolan är organiserad med en småbarnsavdelning 1-3 år och en vidgad syskonavdelning med barn 3-7 år, där fritidsbarn ingår. Samt en avdelning med 5-åringar.Barnen får utvecklas tillsammans med kamrater i ungefär samma ålder.Vi vill skapa gemenskap mellan alla barn på förskolan och har varje år återkommande gemensamma aktiviteter såsom: sångstund och utedagar.Vi avböjer vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i denna rekrytering.Arbetsuppgifter:- I samarbete med övrig personal ansvara för planering, genomförande och utvärdering av verksamhet i förskola. Delvis arbete med fritidsbarn integrerade i en avdelning på förskolanKvalifikationer:- förskollärareUtbildningsinriktning:- Pedagogik- Examenstitel: FörskollärareUtbildningsnivå:- Universitet / HögskolaSpråk:- SvenskaVi erbjuder:- Vikariat på Harnäs förskola. Tjänsten är 50% semestertjänst. - Friskvårdsbidrag
  Läs mer
 • 2017-06-21
  Samtalsterapeut/beteendevetare/psykolog Primärvården Västerbergslagen
  Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

  ARBETSBESKRIVNING

  I upptagningsområdet ingår 3 vårdcentraler, Ludvika-Grängesberg, Sunnansjö och Smedjebacken. Vi är för närvarande 2 samtalsterapeuter men vi behöver utöka med ytterligare 1 tjänst.Vi arbetar utifrån riktlinjer i Hälsoval där uppdraget är att erbjuda psykologisk bedömning, samtalsbehandling (korttidsterapi) och uppföljning inom det allmänmedicinska ansvarsområdet vad gäller psykosocial ohälsa samt multimodal rehabilitering. Målgruppen är personer med lindrig till måttlig psykisk ohälsa.Arbetet innefattar både individuell-samt gruppbehandlingar. Arbetet sker även via internetbaserade behandlingsprogram. Vi erbjuder och medverkar med samordnade sjukskrivnings-och rehabiliteringsinsatser i samverkan med andra aktörer som ex Försäkringskassan, socialtjänsten arbetsförmedlingen och arbetsgivare. Tjänsten innebär placering vid två VC-er VC Sunnansjö med 4000 listade samt VC Smedjebacken med 7100 listade.
  KVALIFIKATIONER

  Du är socionom/ beteendevetare/psykologutbildning samt lägst grundläggande psykoterapi Steg 1, inriktning KBT. Tjänsten innebär ett stort egenansvar och förmåga till självständigt arbete. Det är önskvärt att Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare. Stor vikt vid god samarbetsförmåga då tjänsten innebär samverkan med flera professioner och andra aktörer samt en stor vikt läggs vid personlig lämplighet vid urvalet. Körkort erfodras.Intervjuer sker fortlöpande under anställningstiden.
  Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

  Läs mer
 • 2017-06-21
  Allmäntandläkare till Folktandvården Smedjebacken
  Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

  Folktandvården Dalarnas vision är att erbjuda Sveriges bästa tandvård med de stoltaste medarbetarna. Våra värderingar - banbrytande, trygg och medveten - ska prägla hela verksamheten. Vi erbjuder moderna och välutrustade kliniker, goda möjligheter till kompetensutveckling och ett framsynt ledarskap. Folktandvården Dalarna har 27 allmäntandvårdskliniker, specialisttandvård, sjukhustandvård och egen tandteknisk verksamhet.

  ARBETSBESKRIVNING

  Nu söker vi till vår klinik i Smedjebacken en allmäntandläkare med stort engagemang och intresse för kvalitetsinriktad tandvård för barn och vuxna, som tillsammans med oss vill arbeta för att göra vår vision verklig.Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter inom allmäntandläkarens kompetensområde, med patienter i alla åldersgrupper med alla typer av behandlingar. För erfarna tandläkare ingår också handledning av nyutexaminerade tandläkare och tandläkarstuderande som en del av arbetet. Information om arbetsplatsenPå kliniken i Smedjebacken arbetar verksamhetschef, en kliniksamordnare, tre tandläkare, tre tandhygienister och fem tandsköterskor. Vi har ett bra och nära samarbete med länets specialisttandläkare.Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter, ett intressant och utvecklande jobb, arbetsgemenskap och god stämning.Vi har digital röntgen och använder datasystemet T4 för tidbokning, ekonomi och journalföring.
  KVALIFIKATIONER

  Vi söker dig som har svensk tandläkarlegitimation eller går 10:e terminen på Tandläkarhögskolan. Erfarenhet av datasystemet T4 är meriterande.Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du arbetar bra tillsammans med andra människor och kommunicerar med både arbetskamrater och patienter på ett lyhört och smidigt sätt. Du tycker att omhändertagande och service ingår som en naturlig del av arbetet samt att det är självklart att göra patienten delaktig i möjliga behandlingsalternativ. Vidare är du bra på att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du använder svenska i tal och skrift.Alla nyanställda deltar i vårt introduktionsprogram.För nyutexaminerade tandläkare erbjuder Folktandvården Dalarna handledning på vår nyöppnade handledarklinik Origo i Falun som ett komplement till handledningen på hemmakliniken. Vi vet att handledning är av stor vikt för en nyutexaminerad tandläkare och handledarkliniken Origo är ett steg i att säkerställa att alla får samma förutsättningar till en god start i yrket. Folktandvården Dalarna samarbetar med andra arbetsgivare i länet angående medflyttarfrågor, genom Rekryteringslots. För ytterligare information se www.rekryteringslots.se
  Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

  Läs mer
 • 2017-06-19
  Bibliotekarie
  Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. Vi söker en skolbibliotekssamordnare till Smedjebackens folk- och skolbibliotek!I Smedjebackens kommun arbetar vi målinriktat med vår biblioteksverksamhet och har en kommunövergripande biblioteksplan samt skolbiblioteksplan att arbeta efter.Smedjebackens bibliotek arbetar aktivt med lässtimulans för barn och ungdomar, vilket innebär mycket arbete inom olika läsprojekt. Arbetet med barn och unga är prioriterat i vårt uppdrag. Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.Arbetsuppgifter:- Du kommer att vara samordnare för skolbiblioteksverksamheten, och i nära samarbete med kommunens barn- och ungdomsbibliotekarie samordna barnkulturverksamheten samt ansvara för ansökan och handhavande av olika projekt. I din tjänst ingår samordning av kommunens fem grundskolebibliotek samt skolbibliotekscentral.- - Du kommer att medverka vid medieplanering, litteraturinköp och i arbetet med att fortsätta utveckla läsprojekt inom skolan. Du kommer att ingå i gruppen som arbetar med bibliotekets webbplats och sociala medier. Helgtjänstgöring på huvudbiblioteket ingårKvalifikationer:- Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig bibliotekarieutbildning. Goda litteraturkunskaper och IT-kunskaper. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med skolbiblioteksfrågor. Erfarenhet av att arbeta i bibliotekssystemet Micromarc är en fördel.- - Körkort krävsEgenskaper:- Vi söker dig som är kreativ och kan presentera och förverkliga nya sätt att nå ut till barn, ungdomar och föräldrar på ett pedagogiskt sätt. Det är viktigt att du är van att prata inför grupper och trivs med det. Du har ett nyfiket och öppet förhållningssätt till din omgivning och intresse för att kommunicera via sociala medier. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.- - Beskriv gärna i din ansökan om din vision av en god biblioteksverksamhet för barn och ungdomarUtbildningsnivå:- Universitet / HögskolaSpråk:- SvenskaVi erbjuder:- Heltidsanställning. - Friskvårdsbidrag. - Pension. - Lön. - Dialogutbildning
  Läs mer
 • 2017-06-16
  Maskinoperatör
  Dalakompetens AB söker maskinoperatör till ett företag beläget i Smedjebacken..

  Som maskinoperatör operatör kommer du att arbeta med barbetning av metallprodukter.

  Du som söker har erfarenhet av arbete inom verkstadsindustrin eller liknande arbete. Du ska kunna läsa ritningar för att sedan utföra arbetet utifrån dessa.
  Du ska ha körkort och truckkort

  Som person är du tekniskt intresserad, noggrann och punktlig. Du är självgående,
  initiativtagande, flexibel, ansvarstagande och van att ta i när det behövs. Du har lätt
  för att samarbeta, har en positiv attityd och en vilja att lära dig.

  Läs mer
 • 2017-06-15
  Special/resurslärare, språk åk 7-9
  Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. Skolan mitt i byn, Bergaskolan.Under detta läsår har vi ca 205 elever i åk 7-9. Skolan består av flera byggnader. I Hantverkshuset har eleverna bild, slöjd, hemkunskap och media.Framtidshuset innehåller biologi-, kemi-, fysik- samt matematiksalar. Här finns även elevernas fritidsrum. Elevhälsan finns här under vissa tider i veckan.I A-huset finns salar för språk och SO. Även rektorsexpeditionen finns här. Elevcaféet ligger i anslutning till Biblioteket. Ovanför finns vår nya, fantastiska musiksal med fullständig "maskinell" utrustning.Idrottshall, Aula och Matsal finns i separata byggnader i anslutning till skolan.Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.Arbetsuppgifter:- Du skall främst ge stöd till undervisande lärare genom planering, genomförande och utvärdering av undervisning i svenska och/eller engelska samt även kunna undervisa egna undervisningsgrupper. Undervisning i modernt språk kan vara aktuellt om din behörighet innefattar det. - Du kommer att ingå i skolans lokala elevhälsateam och vara en medspelare och samarbetspartner till övriga speciallärare och specialpedagog. - Du kommer att ingå som en del av språkarbetslaget på skolan och representera dessa kollegor i den lokala elevhälsans pedagogiska träffar. - Du kan bli aktuell för mentorskap för ett antal elever. - Du bör ha erfarenhet av att jobba med extra anpassningar och särskilt stödKvalifikationer:- Behörig och legitimerad lärare i svenska och/eller engelska och/eller annat modernt språk upp till årskurs 9. Speciallärarkompetens är mycket meriterandeEgenskaper:- Du har en positiv människosyn och har förmåga att skapa goda relationer. Du har ett förhållningssätt och bemötande som fokuserar på att se möjligheter och utforma lösningar som gynnar alla elevers uppfyllelse av kunskapsmålen. Du har god förmåga att identifiera framgångsfaktorer för elevers lärande, utveckling och identitetsskapande. Du ska kunna arbeta både individuellt och i ämnesarbetslagUtbildningsinriktning:- Pedagogik- Examenstitel: Special/resurslärare i språkUtbildningsnivå:- Universitet / HögskolaSpråk:- Svenska- EngelskaVi erbjuder:- Vi erbjuder Dig att bli en del av en satsning att bygga en stark stödorganisation kring våra elever på Bergaskolan. Du kommer att vara en ”kugge” i bygget av detta arbete och bidra med din kompetens och erfarenhet. - - Vi kommer under hösten centralt i kommunen att genomföra fortbildning i Läslyftet samt Specialpedagogik för lärande. Lokalt på Bergaskolan kommer vi att påbörja ett arbete kring ”Tillgänglig inlärningsmiljö” utifrån kriterier framtagna av SPSM. - - Tillsvidareanställning, 100 % på Bergaskolan. Provanställning om sex månader kan tillämpas. - - Lön enligt överenskommelse. - - Friskvårdsbidrag.- - Dialogutbildning
  Läs mer
 • 2017-06-13
  Räddningschef
  Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. Vi söker en räddningschef som vill bidra till tryggheten i Smedjebackens kommun!Vi avböjer vänligt men bestämt all kontakt med bemanningsföretag och annonsörer.Arbetsuppgifter:- Som räddningschef har du det övergripande ansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du leder räddningstjänstens utvecklingsarbete och ansvarar för uppföljning av verksamheten. Du ansvarar för övergripande planering och samordnar den tillsammans med interna och externa verksamheter. Du arbetar strukturerat med mål och uppföljning utifrån kommunens gemensamma styrmodell i syfte att kontinuerligt öka medborgarnas säkerhet och trygghet.- - Du rapporterar till förvaltningschef (tillika kommunchef) för kommunstyrelseförvaltningen och ingår i förvaltningens ledningsgruppKvalifikationer:- Vi söker dig som har erfarenhet av att vara ledare med relevant utbildning för uppdraget. Det kan vara exempelvis brandingenjör (med kompletterande påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer) eller brandbefäl med räddningsledning B och tillsyn B-utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillsynsverksamhet. I tjänsten ingår Räddningschef i beredskap (RCB) tillsammans med Ludvika- - Körkort lägst klass BEgenskaper:- Du är en tydlig ledare med förmåga att driva och utveckla verksamheten samtidigt som du ska vara lyhörd och ha god samarbetsförmåga. Du sätter helheten främst och är öppen för att pröva nya vägar framåt. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighetUtbildningsinriktning:- Administration och ledningUtbildningsnivå:- KY/YH-utbildning- Universitet / HögskolaSpråk:- SvenskaVi erbjuder:- Lön. - Dialogutbildning.- Friskvårdsbidrag. - Semester
  Läs mer
 • 2017-06-12
  Sjuksköterska, VC Smedjebacken
  Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

  ARBETSBESKRIVNING

  Vi söker en ny medarbetare till VC Smedjebacken som Diabetessköterska. Vi är en vårdcentral med ca 25 anställda och vi har 7150 listade patienter.Som diabetessköterska har du egen mottagning/gruppundervisning samt ingår i teamet med läkare och medicinsk fotvårdare kring diabetespatienterna. Vi använder NDR som uppföljningsinstrument och arbetar med ett personcentrerat arbetssätt. Du arbetar med stöd och medicinsk vägledning till våra diabetespatienter enligt vårdprogram. Som sjuksköterska hos oss ingår även telefonrådgivning och mottagningsarbete.
  KVALIFIKATIONER

  Vi söker dig som leg. sjuksköterska/ diabetessköterska, gärna med erfarenhet inom diabetesvård. Erfarenhet från Primärvård eller annan verksamhet med diabetesvård samt utbildning inom diabetesvård meriterande.Körkort erfodras.Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.
  Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

  Läs mer
 • 2017-06-12
  Specialpedagog Vinsbo
  Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. Som specialpedagog har du en viktig roll i det pedagogiska arbetet för att möta och tillgodose behoven hos alla elever. Undervisa elever i behov av särskilt stöd i alla årskurser från 1-6 och även samarbeta med klasslärare runt enskilda elevers behov av extra anpassningar ingår i arbetet. Du utgår ifrån att alla elever kan och vill lära sig och lyckas i sitt arbete, utifrån sina egna förutsättningar. Det gör du genom att ha en positiv syn på varje elev och en god pedagogisk medvetenhet. Du arbetar förebyggande och ha ett inkluderande synsätt. Vi undanber oss vänligt bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.Arbetsuppgifter:- I arbetet ingår att göra utredningar samt att Du gör inte bara utredningar utan är även ett stöd för pedagogerna i pedagogiska kartläggningar och utredningar. Du ska kunna leda och dokumentera elevvårdsmöten. Det är viktigt att du har förmågan att skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, skolkurator, skolsköterska och speciallärare. I rollen som specialpedagog ingår också att vara en kvalificerad samtalspartner. Vi vill att du är intresserad av att ta del av ny forskning och delta aktivt i utvecklingen av elevhälsoarbetet på hela skolan. - Vi söker dig som vill vara med och utveckla och implementera ett arbete kring bemötande, anpassningar och lärmiljö utifrån elever med npf-diagnos/beteendeproblematik och autismspektrumtillståndKvalifikationer:- Vi söker dig som är legitimerad specialpedagog alternativt speciallärareEgenskaper:- Du har en god förmåga att samarbeta med olika lärare och vårdnadshavare. - Du har en god förmåga att skapa relation med elever, få dem att tro på sig själva och möta elever så de känner sig trygga och inspirerade i sin lärandemiljö. - Du har en god analysförmåga, är lösningsfokuserad och strukturerad. - - Erfarenhet och intresse av att arbeta med digitala läraverktyg. Vidareutbildning alternativt erfarenhet av att arbeta med barn med npf-diagnos, beteendeproblematik och autismspektrumtillståndUtbildningsinriktning:- PedagogikUtbildningsnivå:- Universitet / HögskolaSpråk:- SvenskaVi erbjuder:- Lön. - Friskvårdsbidrag. - Rätt till heltid. - Pension. - Semester. - Dialogutbildning
  Läs mer
 • 2017-06-09
  Dahlström Guidetech söker kapare och truckförare
  Guide Tech bedriver tillverkning, import och försäljning av ledarutrustning samt legotillverkning för valsverksindustrin.

  Man söker efter en person som har verkstadserfarenhet med materialkunskap och som är självgående och kan ta egna beslut.

  I arbetsuppgifterna ingår i huvudsak att kapa material och köra truck. I kapningen ingår att kapa material och märka upp det hela. I truckkörningen ingår det att ta in och köra bort material, lasta och lossa på lastbilar.

  Man behöver inte vara flytande i svenska utan det skulle även fungera om man bara är engelsktalande.

  Truckkort och vanligt B körkort är ett krav i arbetet.

  Erfarenhet krävs från tidigare arbeten eller om man har utbildning.

  Ansökan sker antingen genom e-post eller genom att ringa arbetsgivaren:

  E-post: dahlstrom@guidetech.se
  Telefon: 0240-594110

  Urval sker löpande så vänta inte till sista ansökningsdagen.

  Läs mer
 • 2017-06-09
  Dahlström Guidetech söker efter en verkstadsarbetare
  Guide Tech bedriver tillverkning, import och försäljning av ledarutrustning samt legotillverkning för valsverksindustrin.

  Man söker nu efter en person som kan utföra reparationer, montage och diverse jobb som sker i en verkstad. Som person ska man vara händig och självgående.

  Man behöver inte vara flytande i svenska utan det skulle även fungera med personer som bara är engelsktalande.

  Truckkort och vanligt B körkort är ett krav i arbetet.

  Erfarenhet krävs från tidigare arbeten eller om man har utbildning.

  Ansökan sker antingen genom e-post eller genom att ringa arbetsgivaren:

  E-post: dahlstrom@guidetech.se
  Telefon: 0240-594110

  Läs mer
 • 2017-06-07
  Vikarierande Stadsarkitekt
  Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.Arbetsuppgifter:- Vår stadsarkitekt ska vara barnledig och vi söker en vikarierande stadsarkitekt med intresse för att påverka och utveckla samhällsbyggandet i vår kommun.- Du kommer att arbeta övergripande inom hela samhällsbyggnadsprocessen och är en nyckelperson när det gäller kommunens framtida utformning. Du kommer att ansvara för planering och utveckling av en god bebyggd miljö och arbeta med den fysiska planeringens alla skeenden, allt från gestaltningsfrågor till översiktsplanering. Ärendeberedning och föredragning av samhällsbyggnadsärenden i nämndorganisationen är en väsentlig arbetsuppgift. Du deltar i bygglovsprocessen i bl a gestaltningsfrågor. Du ansvarar för och deltar i framtagandet av strategier och policys inom planerings- och byggområdet. Du kommer att tjänstgöra vid kommunens Miljö-och byggkontor. Förvaltningen ansvarar för plan- och byggärenden, miljö-och hälsoskyddsärenden, energi- och klimatfrågor samt kart- och mätverksamhet.- Tjänsten är ett vikariat under minst ett årKvalifikationer:- Vi söker dig som är utbildad arkitekt vid högskola eller har motsvarande utbildning. Det är en merit om du har erfarenhet av planarbete och samhällsbyggnadsärenden och har goda kunskaper i plan- och bygglagstiftningenEgenskaper:- Du bör ha vana att presentera utredningar och planer samt ha god förmåga att uttrycka dig obehindrat i tal och skrift. Du är drivande och kan samordna och genomföra projektUtbildningsinriktning:- Samhällsprogram/Naturvetenskapligt program/Tekniskt programUtbildningsnivå:- Högskola / Universitet, masterSpråk:- SvenskaVi erbjuder:- Friskvårdsverksamhet, företagshälsovård, flexibel arbetstid
  Läs mer
 • 2017-06-07
  Nämndadministratör
  Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. Vi söker en Nämndadministratör till miljö-och byggkontorets gemensamma administration. Förvaltningen ansvarar för för plan- och byggärenden, miljö-och hälsoskyddsärenden, energi- och klimatfrågor samt kart- och mätverksamhet.Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.Arbetsuppgifter:- Förvaltningens gemensamma administration arbetar bl a med nämndadministration, förvaltningsledning, ekonomi, personaladministration, postbehandling och ärenderegistrering. Viktiga uppgifter är också service och information till allmänheten. Du kommer att arbeta med diarieföring, upprättande och utskick av kallelser och protokoll, viss personal- och löneadministration, postöppning, intern och extern service mm. I tjänsten ingår också ansvar för förvaltningens arkiv och viss ärendehandläggningKvalifikationer:- Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har god datorvana och du gillar att planera och strukturera. Arbetet förutsätter också en god samarbetsförmåga och serviceintresseUtbildningsinriktning:- Administration och ledningUtbildningsnivå:- GymnasiumSpråk:- SvenskaVi erbjuder:- Friskvårdsverksamhet, företagshälsovård och flextid
  Läs mer
 • 2017-06-07
  Miljöinspektör
  Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. Som miljöinspektör ingår du i kommunens miljö-och byggkontor, som består av tolv personer. Förvaltningen handlägger plan- och byggärenden, miljö-och byggärenden, energi- och klimatfrågor samt kart- och mätverksamhet.Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.Arbetsuppgifter:- Du kommer att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken, vilket kan innebära bl a handläggning av ärenden gällande kemikalier, avfall, förorenad mark och verksamhetstillsyn. Du kommer också att arbeta med utredningar och strategier bland annat med anknytning till kommunens va-strategi, fysiska planläggning och vissa organisatoriska frågorKvalifikationer:- Vi söker dig som har utbildning till miljö-och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i gällande lagstiftning som miljöbalken men också inom viktig kringlagstiftning inom myndighetsarbetet. Du bör ha god kunskap i att använda Office-paketet. Erfarenhet av handläggningssystemet EDP miljöreda är meriterande. Du har körkort BEgenskaper:- Eftersom arbetet förutsätter många kontakter med verksamhetsutövare och allmänhet är det viktigt att du är positiv, utåtriktad och tydlig och har lätt att uttrycka dig i tal och skriftUtbildningsinriktning:- SamhällsvetenskapUtbildningsnivå:- Högskola / Universitet, kandidatexamenSpråk:- SvenskaVi erbjuder:- Friskvårdsverksamhet, företagshälsovård, flexibel arbetstid
  Läs mer
 • 2017-06-07
  Lärare åk 4 - 6 Röda Berga
  Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med bemanningsföretag och annonsörer.Arbetsuppgifter:- Förekommande arbetsuppgifter som lärare i nära samarbete med kollegor där arbete och ansvar delas. - - Du kommer att ingå i ett öppet och dynamiskt arbetslag 4 - 6 som kännetecknas av det kollegiala lärandet.- - Du kommer att arbeta i nyrenoverade och fina lokaler med en egen arbetsplats i det gemensamma personalrummet. - - Du som är utbildad lärare med legitimation och har bred erfarenhet av att arbeta som lärare kan räkna med att få en konkurrenskraftig lön när du börjar hos ossKvalifikationer:- GrundskollärarexamenUtbildningsinriktning:- Pedagogik- Examenstitel: GrundskollärareUtbildningsnivå:- Universitet / HögskolaSpråk:- SvenskaVi erbjuder:- Lön. - Friskvårdsbidrag. - Pension
  Läs mer
 • 2017-06-02
  Assistent på Hagge skola
  Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. Arbetsuppgifter:- Vi söker assistent till Hagge skola för stöd till specifika elever. Du finns med under elevernas skoldag, både i individuell- och gruppundervisning i klassrummet och fungerar som ett stöd på rasterna. Likaså finns du med som stöd inom ramen av fritidshemmets verksamhet. - Arbetsuppgifterna i denna tjänst innebär att du hjälper en specifik elev som är i behov av stöd under hela skoldagen. Du har en tät kontakt med klasslärare och planera elevens arbetsuppgifter tillsammans. Att ha kontakt med vårdnadshavare angående elevens utveckling och resultat ingår också i uppdraget.- Att förstå och samspela med eleverna i deras utveckling samt få vårdnadshavarnas förtroende, ställer krav på såväl verbal som ickeverbal kommunikationKvalifikationer:- Körkort B samt tillgång till egen bil är önskvärt. Pedagogisk utbildning är meriterande. Kunskaper/intresse gällande stöd till elev kring relationer, struktur och individuella anpassningar i lärmiljön är en förutsättning. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet Vi ser helst manliga sökandeEgenskaper:- Viktiga uppgifter för dig som assistent är att vara en god förebild, bygga relationer till eleven för att underlätta lärandet och stödja elevens pedagogiska utvecklingUtbildningsinriktning:- PedagogikUtbildningsnivå:- Gymnasium- Universitet / HögskolaSpråk:- SvenskaVi erbjuder:- Viss tid, en termin i taget. 75-100 %- Lön- Dialogutbildning- Pension- Semester- Friskvårdsbidrag
  Läs mer
 • 2017-06-02
  Personlig assistent Smedjebacken
  Tjänsten är hos en ung man. Arbetsuppgifterna är vanliga förekommande sysslor i hemmet såsom att assistera vid matlagning, städning, planering, tvätt, handling etc. Arbetet innebär att skapa lugn och ro i tillvaron genom att följa rutiner och schemalagda aktiviteter för personen.Du behöver vara lugn och trygg i dig själv, ha tålamod, kunna ta ansvar för en annan persons väl och ve, visa hänsyn och vara lyhörd gentemot den du assisterar, lätt att samarbeta också med andra som finns runt personen. Önskemål om erfarenhet/kunskap om autism. Barken Assistans är ett litet assistansföretag som verkar lokalt i Smedjebacken med omnejd. Företaget har funnits sedan år 2006.
  Läs mer
 • 2017-05-31
  Förskollärare
  Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. Lillgården förskola är belägen Vad, Söderbärke. Förskolan består av 2 avdelningar – Vads skola och fritidshem ligger precis intill förskolan. Maten tillagas från grunden i Vads skolas kök.Arbetsuppgifter:- Vi söker nu en Förskollärare till avdelningen LingonetKvalifikationer:- Utbildad förskollärareUtbildningsinriktning:- Pedagogik- Examenstitel: FörskollärareUtbildningsnivå:- Universitet / HögskolaSpråk:- SvenskaVi erbjuder:- Anställningen är en tillsvidaretjänst på 100%.- Tillträde: Efter överenskommelse. Vi kommer att utföra löpande intervjuer allt eftersom ansökningar kommer in.- Friskvårdsbidrag
  Läs mer
 • 2017-05-31
  Flexibla studenter för extrajobb som montör
  Är du en social och ansvarsfull person som vill ha ett extrajobb inom industrin? Då har vi det perfekta jobbet för dig! Adecco söker flertalet studenter som har möjlighet att kombinera studier eller annan sysselsättning med ett varaktigt deltidsjobb.Hur ser din arbetsdag ut som montör?Du kommer att vara anställd hos Adecco och arbeta som uthyrd konsult hos vår kund i Smedjebacken. På plats hos vår kund kommer du i första hand att arbeta med montage av industriprodukter men det kan även bli aktuellt med andra uppgifter såsom lagerarbete eller truckkörning. Du kommer att få upplärning och introduktion till arbetet när du börjar tjänsten.  Eftersom det är ett extrajobb så kommer arbetstiderna att variera efter behovet. Du kan i perioder få arbeta hela arbetsdagar, måndag till fredag mellan kl. 7-16 såväl som delar av arbetsdagen ifall du blir inkallad med kort varsel. Vem trivs här?Är du en ambitiös och utåtriktad person som är praktiskt lagd? Trivs du med fysiskt arbete och har du lätt att lära dig nya arbetsuppgifter? Då kommer du verkligen att trivas på det här uppdraget! Din flexibilitet och arbetsvilja kommer väl till pass.Det är ett krav att du har en annan huvudsaklig sysselsättning på minst 50% t.ex. studier, annars kommer du inte att bli aktuell. Tjänsterna kommer att tillsättas per omgående och upplärning startar så snart som möjligt vi har hittat rätt personer för tjänsten!B-körkort och tillgång till egen bil är en fördel men det går även bra att ta sig till vår kund med tågtrafik. Det är meriterande om du även har truckkort A eller B men inget krav för att söka tjänsten. Vad erbjuder vi?Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag och vår viktigaste tillgång är våra kvalificerade medarbetare. Hos oss och på våra kunduppdrag kommer du som konsult att uppskattas för din kompetens som gör skillnad! Din vardag kommer att vara varierad med nedslag i många nya branscher, system och miljöer. Din erfarenhetsbank kommer att växa liksom ditt sociala och professionella kontaktnät.Vi erbjuder extrajobb för dig som är studerande, pensionär eller av någon annan anledning vill arbeta extra. Du får ett ramavtal i Adecco Student AB. Du blir sedan anställd när behov uppkommer och du accepterar anställningserbjudandet. Timlönen är alltid minst enligt de avtal som gäller på arbetsmarknaden. Semesterersättning tillkommer och betalas ut i samband med lönen. Vid arbete under kvällar, helger och nätter tillkommer OB-tillägg enligt rådande kollektivavtal.Mer information finner du på www.adecco.se.Är du intresserad?Då ska du ansöka så snart som möjligt då rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden. Var noga med att bocka i att du är intresserad av extrajobb/studentjobb/deltidsjobb när du gör din registrering.Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Madeleine Olivemark på telefon 0223-65 20 53 eller e-post madeleine.olivemark@adecco.se.Vid frågor angående registrering på hemsidan kontakta Kandidatsupporten på tel: 08-598 980 10.Välkommen med din ansökan!
  Läs mer
 • 2017-05-30
  Lärare/klasslärare Vinsbo
  Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. Vi avböjer all kontakt, vänligt men bestämt, med annonsörer samt rekryteringsbolag.Arbetsuppgifter:- - Du kommer som lärare att ha ansvar för att skapa en lärmiljö som är både positiv och kreativ, där elevernas nyfikenhet väcks och deras lust att lära stärks. Tillsammans med din kollegor bidrar du till helheten kring eleverna, både genom elevhälsoarbete och studier. Du följer upp elevens utveckling i nära samarbete med kollegor, elevhälsa och hemmet. - - Du kommer att ingå i ett öppet och dynamiskt arbetslag F-6 som kännetecknas av det kollegiala lärandetKvalifikationer:- - Pedagogik - - Examenstitel: GrundskollärareEgenskaper:- - Du är en lärare som har god samarbetsförmåga. Förmåga att se utanför ramarna. Vågar ta egna initiativ inom arbetslaget. Vara drivande för utveckling inom skolans värld. - - Du ser eleven som en individ i kollektivet. Har förmåga att möta eleven på elevens nivå- - Du som är utbildad lärare med legitimation och har bred erfarenhet av att arbeta som lärare kan räkna med att få en konkurrenskraftig lön när du börjar hos ossUtbildningsinriktning:- Pedagogik- Examenstitel: GrundskollärareUtbildningsnivå:- Universitet / HögskolaSpråk:- SvenskaVi erbjuder:- Lön. - Dialogutbildning. - Pension. - Friskvårdsbidrag. - Rätt till heltid
  Läs mer
 • 2017-05-30
  Sommarvikarie kök Kock
  Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. Arbetsuppgifter:- Vi söker efter kockar, måltidsbiträden samt chaufför för matkörning. Du kommer att ha många varierande arbetsuppgifter som innefattar servering, göra måltider, diska, städa och övriga sysslor i köketKvalifikationer:- Vi ser gärna att du har relevant utbildning för uppgiften samt erfarenhet inom yrket. Utbildning inom Haccp är meriterande.- - Meriterande om du har erfarenhet av att arbeta självständigt samt kunna fördela arbetsuppgifterEgenskaper:- Vi söker dig som är engagerad och med en vilja att utveckla våra måltider till en av dagens höjdpunkter för våra matgäster. - Du strävar alltid efter högsta kvalitet på maten du serverar och drivs av ett genuint intresse för mat och hälsa. - Du ser möjligheter snarare än problem i alla lägen och sätter matgästernas bästa i första hand. Du behöver även kunna hantera stressiga situationer som kan uppkommaUtbildningsinriktning:- Hotell och restaurangUtbildningsnivå:- GymnasiumSpråk:- SvenskaVi erbjuder:- Lön enligt avtal
  Läs mer
 • 2017-05-30
  Personliga assistenter till tjej utanför Fagersta
  Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana! Läs mer på www.humana.seNu söker vi ytterligare en medarbetare till vårt gäng, kanske är du vår nästa kollega? Vi söker en personlig assistent till en tjej på 24 år som är boendes utanför Fagersta. Vi söker dig som vill arbeta som timvikarie, vilket kan bli timmar på ett fast schema på sikt.Kunden har en ryggmärgskada tillföljd av en bilolycka. Hon är förlamad från nacken och ner samt har begränsad lungkapacitet vilket gör att hon behöver prata ganska tyst och med korta meningar. Hon använder hjälpmedel som rullstol, tippbräda, taklyft och koff-assist.Som personlig assistent bör du vara lugn och trygg i dig själv samt kunna ta egna initiativ.Vi söker dig som är tillgänglig relativt omgående. En fördel är om du har körkort då vår kund har en egen handikappanpassad bil som kommer att användas vid olika tillfällen. För kundens räkning ser vi kvinnliga sökanden.Arbetstiderna är förlagda dag/kväll/natt samt helg och dubbelassistans, se arbetstiderna längre ner.Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag.Varmt välkommen med din ansökan!Vi erbjuder: Ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, som präglas av ett stort engagemang för våra arbetsuppgifter. Varje framgång för våra kunder är en framgång för oss. Vi är aldrig färdiga utan alltid på väg att bli bättre.Arbetstid/Varaktighet: Varierande dag, kväll,  natt. Vardag och helg. Arbetstiderna; Dygnspass 9.00-11.00 med 9 timmars väntetid ( jour på natten) samt dagpass 11.00-19.00 och 11.00-23.00. Varannan helg.Lön: Fast timlön enligt överenskommelse. Övriga ersättningar enligt kollektivavtalTillträde: Omgående.Ansökan: På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. Det är även viktigt att du tror på vår vision - Alla har rätt till ett bra liv. Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga.Humana har valt att använda personlighets testet MINT, som en del i urvalsprocessen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Testet gör du via en dator och en länk kommer att skickas till din angivna e-postadress. MiNT består av 120 frågor och tar cirka 20 minuter att besvara. För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”.
  Läs mer
 • 2017-05-19
  Bryggan i Smedjebacken söker a là carte kock
  Bryggan Restaurang & Bar är en gemytlig Hamnrestaurang i Smedjebacken med inriktning på närproducerad mat och klassisk à la carte. Bryggan Restaurang & Bar är precis som namnet avslöjar beläget alldeles vid vattnet i den populära hamnen i Smedjebacken. Ett besök hos oss ska kännas trevligt och familjärt.

  Vi söker nu à la carte kock för sommarsäsongen.
  Krav är att ni har erfarenhet av kockyrket och du får gärna vara sökande från Hotell & Restaurangutbildningen eller liknande utbildning.
  Arbetsuppgifterna består av att laga mat a la carté, förberedning i köket och alla övriga förekommande arbetsuppgifter som kock.
  Viktigt är att du har bra kunskaper om hantering av livsmedel.

  Kvalifikationer:
  - Kan jobba självständigt som kock.
  - Ser service som en naturlig del utav dig och sätter alltid gästen i fokus.
  - Klarar att jobba i ett högt tempo är kvalietsmedveten och flexibel.
  - Samarbetsvillig.

  Anställning:
  Sommarsäsong

  Arbetstid:
  Tjänsten är förlagd på kvällar och helger.

  Läs mer
 • 2017-05-17
  Personlig assistent till ung man i Smedjebacken
  Hjälpa personen med personliga grundläggande behov i sin vardag hemma hos föräldrarna, att planera aktiviteter utanför hemmet tillsammans med honom och arbetsledaren etc.Du behöver vara lugn och trygg i dig själv, ha tålamod, kunna ta ansvar för en annan persons väl och ve, visa hänsyn och vara lyhörd gentemot den du assisterar, lätt att samarbeta också med andra som finns runt personen. Önskemål om erfarenhet/kunskap om autism. Personlig lämplighet är mest avgörande. Du behöver vara påhittig, aktiv och ha körkort. Ej allergisk för det finns djur i hemmet. Barken Assistans är ett litet assistansföretag som verkar lokalt i Smedjebacken med omnejd. Företaget har funnits sedan år 2006.
  Läs mer
 • 2017-05-11
  Distriktsläkare till VC Smedjebacken
  Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

  ARBETSBESKRIVNING

  Välkommen att söka till VC Smedjebacken !Vill Du vara med att utveckla vår verksamhet ?Vi söker medarbetare till vår ordinarie distriktsläkare. Vi vill gärna att du handleder AT och ST läkare. Arbetet innehåller sedvanlig mottagning, distriktsläkarmottagning , ronder på SÄBO/hemsjukvård. Resor kan förekomma i tjänsten. Mödrahälsovård och ungdomsmottagning finns i Smedjebacken.Vi arbetar i team med specialistsjuksköterskor inom Diabetes, Blodtryck och Astma/KOL.Smedjebacken är en lagom stor VC som har ca 7150 listade patienter och alla värnar om att ge befolkningen en god vård.
  KVALIFIKATIONER

  Du ska vara legitimerad läkare gärna med specialist i allmänmedicin, geriatrik eller annan specialitet. Kom gärna på ett besök för att träffa teamet.Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.
  Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

  Läs mer
 • 2017-05-11
  ST läkare till VC Smedjebacken
  Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

  ARBETSBESKRIVNING

  Vi söker en ny medarbetare till VC Smedjebacken.Vi har en ordinarie distriktsläkare samt två långtids hyrläkare med goda handledaregenskaper på VC-en som har ca 25 anställda. Vi bedriver personcentrerad vård i teamarbete på Vårdcentralen med sjuksköterskor/specialistsjuksköterkor/fysioterapeuter/samtals mottagning/arbetsterapeut ,BVC , MVC.Möjlighet finns att till en viss del av arbetet vara internetdoktor med "Din Vård" , samt kombinera forskning i tjänsten via CKF i Falun.
  KVALIFIKATIONER

  Du är leg.läkare / ST med intresse allmänmedicin eller geriatrik.Körkort erfodras.Urval sker löpande under ansökningstiden.
  Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

  Läs mer


Sidan senast uppdaterad: 2017-06-08
Webbredaktör: Evamari Anestedt